«no és una casa d'endevinalles»

Tezanos no dimiteix i assenyala Catalunya, Franco i la baixada de la participació com a claus del 10-N

El president del Centre d'Investigacions Sociològiques atribueix les diferències a les «variables» ocorregudes en les últimes setmanes

Explica que el PP demanava la seva marxa abans que arribés a la seu del CIS

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos, ha assegurat que no dimitirà i atribueix les diferències que han existit entre la seva última macroenquesta i els resultats electorals d’aquest diumenge a la davallada de la participació i les «variables» ocorregudes en les últimes setmanes, amb referència a l’exhumació de Franco els disturbis a Catalunya.

En un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum, Tezanos ha recordat que el CIS «no és una casa d’endevinalles» i que l’enquesta que es va publicar a l’octubre va reflectir el que «pensaven els espanyols en aquell moment». En concret, segons ha destacat, el 56% de la ciutadania del país. El president del CIS ha indicat que l’última previsió del seu organisme es va realitzar fa 40 dies i que, a més, molta de la gent enquestada encara no tenia decidit el seu vot.

Efectes del 10-N

Per això els resultats han canviat en aquest període, en el qual, segons el seu parer, s’han produït «dos efectes»: la baixada de participació, respecte als anteriors comicis del 28-A i «esdeveniments» com l’exhumació de Franco i els disturbis a Catalunya. «Això de Catalunya ha sigut molt impactant», ha apuntat per assenyalar que hi ha votants que han exercit el seu dret «espantats». «Ha influït en el procés», ha insistit.

Notícies relacionades

Preguntat per la petició de dimissió llançada pel PP, Tezanos respon que «no és cap novetat», ja que el partit liderat per Pablo Casado ja reclamava la seva marxa «abans que hagués arribat a la seu del CIS». «Forma part del que és habitual», ha apuntat.