només 31 vots

El partit Unió de Tots, fanalet vermell del 10-N

PACMA repeteix com a partit extraparlamentari més votat malgrat sumar més suport que alguns partits territorials que sí que van obtenir escó

urnas-10n

urnas-10n

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El partit Unió de Tots (UDT) ha sigut el fanalet vermell en les eleccions generals celebrades aquest diumenge al rebre tan sols 31 vots, tots a Terol, l’única província on es presentava. L’esmentada formació, liderada per la hispanonigeriana Helen Mukoro Idisi, propugna la igualtat, la transparència i el compromís social.

Es va crear a Xàbia (Alacant) el 2015 i es va presentar a les generals per aquesta província el desembre d’aquell any, però després es va mudar a Terol, on es va presentar a les generals de juny el 2016, posteriorment a les del 28 d’abril passat i ara a les d’aquest diumenge. En lestres cites electorals, el seu resultat ha sigut demolidor. Si fa tres anys Unió de Tots va aconseguir 48 sufragis a Terol, a l’abril aquesta xifra va baixar fins als 28 i ara ha pujat lleugerament fins a sumar 31 paperetes, la qual cosa el converteix en el partit amb menys suport a tot Espanya.

Just per sobre ha quedat el partit gallec Converxencia 21, que es presentava només a Lugo, d’on són les úniques 64 paperetes que ha obtingut aquest diumenge, nou vots menys que en els comicis de fa sis mesos. Aquesta formació, l’objectiu de la qual és defensar els interessos col·lectius de Galícia, va néixer el maig de 2009 i va concórrer per primera vegada a uns comicis generals el novembre del 2011, quan va aconseguir el seu millor resultat electoral al sumar 1.426 vots a les quatre províncies gallegues.

Formacions amb menys paperetes 

Aquestes xifres no només no es van tornar a repetir, ja que en els comicis del 28-A, les següents a què es va presentar, Converxencia 21 només va presentar ja candidatura a Lugo, on va reunir 69 paperetes. Aquest diumenge n’ha obtingut cinc menys. Al tercer lloc per la cua figura Esquerra Anticapitalista Revolucionària (Izar), que aconsegueix superar la barrera de les 100 paperetes. En concret, ha sumat 144 vots, però, això sí, es n’ha deixat 113 pel camí, ja que fa mig any va obtenir 257 sufragis.

Igual com en les últimes cites amb les urnes, el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) ha tornat a ser la primera força extraparlamentària, amb 226.469 vots, si bé el seu recolzament s’ha ressentit respecte als comicis de l’abril, quan va obtenir 328.299 sufragis.

PACMA torna a quedar sense representació en el Congrés malgrat haver reunit un 0,94% de recolzament nacional, per sobre fins i tot de partits ocoalicions territorialsque sí tenen un seient al palau de la Carrera de San Jerónimo, com és el cas d’En Común-Unides Podem, Coalició Canària-Nova Canàries, Navarra Suma, Més Compromís, el BNG, el Partit Regionalista de Cantàbria i Terol Existeix.

Notícies relacionades

El segueixen, ja de lluny, Més País, el partit d’Íñigo Errejón que n’ha sumat 52.308 (0,22%) a les províncies on es va presentar en solitariMés País; Retallades Zero, que s’ha quedat amb 34.306 paperetes (0,14%), i Per un Món Més Just, que, malgrat incrementar els seus vots només ha aconseguit 27.016 sufragis (0,11%).