MOCIÓ DE LA CUP

Malestar al Govern amb Torrent pel ple de la moció d'autodeterminació

El president del Parlament ha canviat l'hora per evitar el Tribunal Constitucional

zentauroepp50587202 el president de la generalitat  quim torra  i el president d191026121411

zentauroepp50587202 el president de la generalitat quim torra i el president d191026121411 / Lluis Sibils

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, i altres membres del seu Executiu estan molestos amb el president del Parlament, Roger Torrent, per haver avançat a les nou del matí d’aquest dimarts el ple en el qual es votarà una moció sobre autodeterminació sense haver-los-ho comunicat, han explicat fonts de Presidència del Govern.

En aquest ple està prevista la votació d’una moció de la CUP moció de la CUP que demana que la Cambra reiteri «la seva voluntat d’exercir de manera concreta el dret a l’autodeterminació i de respectar la voluntat del poble català», i que el Govern ja ha portat al Tribunal Constitucional (TC).

Les mateixes fonts han transmès el seu «malestar per no haver rebut cap comunicació formal» del canvi d’hora del ple, que ja havia sigut modificada i que en lloc de començar dimecres al matí havia de començar dimarts a les tres de la tarda, però que ha patit un últim canvi d’hora i definitivament començarà les nou del matí.

Asseguren que s’han assabentat de l’avanç del ple «per alguns diputats» i critiquen que no s’hagi tingut en compte que hi ha reunió del Consell Executiu; la seva roda de premsa s’ha avançat a les 12.30 –normalment es fa a la una–, una hora que s’ha fixat en una reunió d’aquesta tarda.

Reprovació a Buch

Fonts de Presidència del Parlament han assegurat que sí que havien explicat al Govern el canvi d’hora: «Se’ls havia avisat. Se’ls havia informat». Les mateixes fonts recorden que el ple ja s’havia avançat de dia per un compromís a l’estranger del president de la Cambra i insisteixen que aquesta mateixa tarda s’ha traslladat la comunicació al Govern.

Notícies relacionades

Amb el canvi d’hora del ple, la moció de la CUP que també insta el president de la Generalitat, Quim Torra, a cessar el conseller d’Interior, Miquel Buch, per l’actuació dels Mossos d’Esquadra en els disturbis després de la sentència de l’1-O, la dissolució dels cossos antiavalots de la policia catalana i la retirada de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de Catalunya, no es votarà a última hora de la tarda com estava previst al principi, sinó a última hora del matí.

El Govern va portar al TC aquesta moció, però el Tribunal encara no s’ha pronunciat, tot i que podria fer-ho dimarts en el ple que el TC celebra cada 15 dies i provar d’anul·lar la seva tramitació. Amb el canvi d’hora del ple del Parlament, la moció es podria debatre i votar abans que el Constitucional es pronunciï i quedaria aprovada abans d’una eventual anul·lació.