OPERACIÓ JUDES

L'oposició exigeix a Torra que aclareixi la seva relació amb els CDR

El PSC i comuns reclamen que respongui si s'havia de tancar amb els detinguts al Parlament

El PP demana que sigui imputat i Cs, que Sánchez el cessi com a president

zentauroepp50049160 barcelona 25 09 2019 quim torra en el debate de pol tica gen191107110423

zentauroepp50049160 barcelona 25 09 2019 quim torra en el debate de pol tica gen191107110423 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’aixecament del secret de sumari de l’operació Judes ha fet saltar com un ressort tota l’oposició de Quim Torra. El PP ha demanat que sigui imputat; Cs, que Pedro Sánchez el cessi com a president, mentre que el PSC i els comuns han exigit que Torra aclareixi si es volia tancar al Parlament amb els CDR.

La candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha afirmat que Torra «ha de ser investigat en qualitat d’imputat» després de donar-se a conèixer el sumari en què un dels acusats afirma que planejaven tancar-se al Parlament amb la complicitat del president. «Estic segura que acabarà sent cridat a declarar en qualitat d’investigat», ha postil·lat, tot i que per la seva condició d’aforat hauria de ser citat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i no per l’Audiència Nacional.

Per la seva banda, Albert Rivera ha reclamat «coratge» a Sánchez perquè apliqui la Constitució i «cessi» el president. Pel líder taronja, les declaracions dels membres de CDR detinguts en l’operació Judes demostren que és l’«artífex» de l’actuació d’aquests grups separatistes.

«No pot ser que el vinculin amb activitats condemnables i no aixequi el dit per dir que no és cert», ha valorat Miquel Iceta. El primer secretari del PSC ha demanat que Torra faci un pas endavant i desmentir o fer-se responsable d’aquestes informacions.

Notícies relacionades

Els comuns han registrat aquest dijous una petició de compareixença del president al Parlament. «Volem ser prudents, però creiem que les dades que apunten a Torra exigeixen una explicació del president», ha comentat Jaume Asens, candidat al Congrés d’En Comú Podem.

La CUP, per contra, ha carregat les tintes contra el PSOE i Fernando Grande-Marlaska. «Hi ha notícies molt lamentables del muntatge que volen edificar amb ells –ha comentat Albert Botran, en un míting aquest dijous. I ara en faran un altre amb el Tsunami i el que faci falta».