CAMÍ DE LES URNES

Els comuns exigeixen que Torra aclareixi si anava a tancar-se al Parlament amb els CDR

Registren una petició de compareixença del president a la Cambra catalana i Asens li reclama una «explicació»

zentauroepp50679137 pla mitj  del candidat d en com  podem al congr s  jaume ase191031212253

zentauroepp50679137 pla mitj del candidat d en com podem al congr s jaume ase191031212253 / Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els comuns reclamen que Quim Torra aclareixi si anava a tancar-se al Parlament amb els CDR. Després del’aixecament del secret de sumari de l’operació JudesJaume Asens ha demanat «prudència», però ha exigit explicacions al president. El grup parlamentari ha registrat una petició de compareixença del president al Parlament perquè expliqui si és cert que planejava tancar-se una setmana a la cambra catalana amb els CDR, com va assenyalar davant del jutge un dels detinguts.

Notícies relacionades

«Volem ser prudents, però les dades que apunten a Torra creiem que exigeixen una explicació del president», ha comentat Asens. El cap de llista d’En Comú Podem ha fet aquestes declaracions en un roda de premsa en què ha estat acompanyat, a més del seu número dos, Aina Vidal, de Josep Maria Mena i Josep Maria Vallès (exfiscal i exconseller, respectivament) ide Ska Keller (presidenta d’Els Verds/A LE al Parlament Europeu), tres dels cinquanta primers signants de la proposta de solució política que els comuns plantegen per desbloquejar Catalunya. «Des del Parlament Europeu mirem la situació de Catalunya amb molta preocupació, perquè la situació està molt bloquejada. Per això estic molt contenta de poder donar el meu recolzament a aquesta proposta», ha apuntat l’eurodiputada.

«Aquestes cinquanta persones reividiquen el que Pedro Sánchez sembla haver oblidat: el diàleg, el respecte per la plurinacionalitat, la singularitat nacional de Catalunya i els drets humans», ha rubricat Asens. Com havia fet el dia anterior, en què tant ell com Pablo Iglesias i Ada Colau van carregar amb duresa des de Barcelona contra Pedro Sánchez, el candidat d’En Comú Podem ha tornat a ser molt crític amb el president en funcions. Asens ha titllat de «desafortunades» les paraules de Laura López, candidata dels comuns a Girona, que en una entrevista al ‘Diari de Girona’ va titllar de «‘vivales’» Carles Puigdemont. «No ens sembla la millor manera d’adreçar-se a un rival».