CAMÍ DE LES URNES

Mas afirma que s'estan fabricant «històries falses» contra Torra

El president de JxCat en el Parlament, Albert Batet, considera «inútils» els vots a ERC i la CUP

zentauroepp50456259 artur mas191018114956

zentauroepp50456259 artur mas191018114956 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

En el míting central de Junts per Catalunya (JxCat) a Tarragona, l’expresident Artur Mas ha afirmat, en relació implícita amb el sumari de l’anomenada Operació Judes contra set integrants dels CDR per presumpte terrorisme que inclou referències al president de la Generalitat, que a Torra «no només el persegueixen des de la justícia espanyola» sinó que «li estan fabricant històries falses». «I sé de què parlo», ha afegit, definint el president com un «pacifista».

Per part seva, Torra i la candidata Laura Borràs s’han felicitat per la situació dels exconsellers Toni Comín i Lluís Puig, que aquest dijous la justícia belga ha deixat en llibertat en relació amb la tramitació de l’euroordre per part de la justícia espanyola. Torra ha carregat de nou també contra el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez per afirmar que la fiscalia depèn del Govern. Afirmacions que aquest dijous ha rectificat al·legant el cansament de la campanya electoral. «Ell no pot estar cansat perquè no ha fet cap feina, que busqui una altra excusa», ha replicat Borràs.

Crítiques a ERC i la CUP

Per part seva, el president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha dit «inútils» els vots a ERC i a la CUP, sense citar explícitament aquestes dues opcions. «Els inútils són els que són a canvi de res», ha afirmat, i també ha desqualificat l’opció dels cupaires de «bloquejar-ho tot» a Madrid. També el candidat per Tarragona, Ferran Bel, ha afirmat que «¿A Madrid estan preocupats per la CUP o Esquerra?, estan preocupats per Junts per Catalunya» i la possibilitat que tingui veu pròpia.

El candidat al Senat, Héctor López Bofill, ha posat l’exemple de Kosovo per assegurar que si no es produeix una negociació es podrà plantejar la independència de forma unilateral. «La sentència del tribunal internacional de justícia sobre la secessió de Kosovo va admetre la legalitat de la declaració d’independència perquè Sèrbia es va negar a negociar res», ha proclamat.

¿Medi ambient?

Notícies relacionades

En un acte de campanya al matí, la cap de llista, Laura Borràs ha negat credibilitat a les informacions del sumari sobre els CDR acusats de terrorisme. «Apel·lem al sentit comú davant de notícies que surten amb l’única voluntat de continuar intoxicant i criminalitzant un moviment com és l’independentisme», ha assegurat el cap de cartell postconvergent. És més, ha considerat presos polítics aquests independentistes processats: «Són persones que formen part de la causa general contra l’independentisme, naturalment que sí».

Declaracions de Borràs en un acte al Prat de Llobregat convocat per plantejar les propostes de JxCat respecte al repte climàtic i sobre les quals amb prou feines ha parlat, cedint la paraula a un breu discurs del també candidat Pep Puig