La rebutja per falta de detalls

El Regne Unit rectifica i no veu «desproporcionada» l'euroordre de Ponsatí

Segons el Govern espanyol, ja han informat l'ambaixada que la sol·licitud cursada «continua pendent de ser admesa»

zentauroepp43340263 clara ponsati190218125258

zentauroepp43340263 clara ponsati190218125258 / Robert Perry

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Regne Unit ha reconegut el seu «error» al qualificar de «desproporcionada» la petició d’extradició de l’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí, tot i que defensa que encara li falten detalls per considerar-la.  

«La sol·licitud d’execució d’una ordre de detenció i entrega europea és un procés de caràcter eminentment judicial. Les autoritats policials britàniques, que la reben a través de l’anomenat sistema SIRENE, duen a terme un control formal d’admissió, encomanat a la National Crime Agency, abans d’ordenar la detenció i remetre la sol·licitud d’entrega a les autoritats judicials britàniques», ha expressat en un comunicat el Govern espanyol.

Per això, segons el Govern, SIRENE ha transmès a les autoritats policials espanyoles que «és necessari aportar informació complementària», però que, al fer-ho, han al·ludit a la petició amb la qualificació de ‘desproporcionada’, «una expressió que en cap moment havia fet servir la National Crime Agency».

Notícies relacionades

Segons el comunicat del Govern, ja han informat de l’error a l’ambaixada, de manera que la sol·licitud cursada «segueix pendent de ser admesa» i que en aquest cas, i per mitjà dels procediments de cooperació judicial i policial previstos, «s’estan duent a terme les gestions pertinents per concretar i facilitar la informació que sigui necessària».

El Regne Unit, a última hora d’aquest dimecres, ha emès un comunicat en el qual aclareix els seus motius per rebutjar l’ordre, entre els quals destaca la falta d’informació sobre el lloc i el moment en què s’haurien comès els fets i la relació de Ponsatí amb aquests. Igualment, s’ha disculpat pel malentès generat amb la seva anterior comunicació.