El Regne Unit rectifica i no veu «desproporcionada» l'euroordre de Ponsatí

Segons el Govern espanyol, ja han informat l'ambaixada que la sol·licitud cursada «continua pendent de ser admesa»

zentauroepp43340263 clara ponsati190218125258

zentauroepp43340263 clara ponsati190218125258 / Robert Perry

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Regne Unit ha reconegut el seu «error» al qualificar de «desproporcionada» la petició d’extradició de l’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí, tot i que defensa que encara li falten detalls per considerar-la.  

«La sol·licitud d’execució d’una ordre de detenció i entrega europea és un procés de caràcter eminentment judicial. Les autoritats policials britàniques, que la reben a través de l’anomenat sistema SIRENE, duen a terme un control formal d’admissió, encomanat a la National Crime Agency, abans d’ordenar la detenció i remetre la sol·licitud d’entrega a les autoritats judicials britàniques», ha expressat en un comunicat el Govern espanyol.

Per això, segons el Govern, SIRENE ha transmès a les autoritats policials espanyoles que «és necessari aportar informació complementària», però que, al fer-ho, han al·ludit a la petició amb la qualificació de ‘desproporcionada’, «expressió que en cap moment havia fet servir la National Crime Agency».

Notícies relacionades

Segons el comunicat del Govern, ja han informat de l’error a l’ambaixada, de manera que la sol·licitud cursada «segueix pendent de ser admesa» i que en aquest cas, i per mitjà dels procediments de cooperació judicial i policial previstos, «s’estan realitzant les gestions pertinents per concretar i facilitar la informació que sigui necessària».

El Regne Unit, a última hora d’aquest dimecres, ha emès un comunicat en el qual aclareix els seus motius per rebutjar l’ordre, entre els quals destaca la falta d’informació sobre el lloc i el moment en què s’haurien comès els fets i la relació de Ponsatí amb aquests. Igualment, s’ha disculpat pel malentès generat amb la seva anterior comunicació.