EL DEBAT SOCIAL

Tots desatenen les provocacions de Vox

Sánchez i Iglesias s'emboliquen en una competició per enumerar les seves mesures socials

Casado i Rivera critiquen que el cap de l'Executiu pacti amb independentistes a Catalunya

zentauroepp50746727 el presidente de vox  santiago abascal  llega al debate elec191105085610

zentauroepp50746727 el presidente de vox santiago abascal llega al debate elec191105085610 / Ricardo Rubio

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Santiago Abascal va provar de portar el debat al seu terreny. Va criminalitzar la immigració, va demanar l’abolició del sistema d’autonomies i va provar de mostrar-se com el defensor més gran de la seguretat de les dones. Tot això sense èxit. Els quatre homòlegs van ignorar totes les provocacions del líder de Vox, passant per sobre i sense entrar a valorar les afirmacions que posava damunt la taula, ni per recolzar-les ni per rebatre-les. Només Pedro Sánchez va retreure a Pablo Casado i Albert Rivera la sintonia que mantenen amb el dirigent d’extrema dreta. 

Notícies relacionades

El bloc, centrat en les propostes socials de cada partit, va portar una pujada del to del debat i, l’amplitud del tema, va permetre que el PSOE Unides Podem, d’una banda, i elPP Cs, de l’altra, pogués ajustar les estratègies als seus objectius. Pablo Iglesias i Sánchez es van embolicar en una competició per enumerar el nombre més elevat possible de mesures socials que posarien en marxa si arribessin al Govern. 

Mentrestant, Casado i Rivera, en resposta als retrets del líder socialista, es van dedicar a criticar els pactes del cap de l’Executiu en funcions amb partits independentistes i els problemes que comporten a escala social a Catalunya. Tots dos van reservar un breu espai per als seus programes electorals: el president conservador va recordar la trajectòria del seu partit, i el cap liberal va enarborar una reforma del sistema educatiu.