A SANT CLIMENT SESCEBES

Defensa suspèn les proves físiques després de la mort d'un soldat

El militar es va desplomar després d'acabar una marxa de 90 minuts amb tot l'equipament

undefined42205865 cuartel del regimiento arapiles 62 en sant climent sescebes191103190524

undefined42205865 cuartel del regimiento arapiles 62 en sant climent sescebes191103190524

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Defensa ha ordenat la suspensió d’unes proves físiques de l’Exèrcit de Terra després que la matinada de divendres passat un soldat del regiment Arapiles 62 morís a Sant Climent de Sescebes (Girona) després d’haver-les dut a terme.

Es tracta de les anomenades ‘proves d’unitat’, en què els soldats han de fer un recorregut a peu equipats amb tot el seu equip. Dijous passat, el soldat Javier Holgado, de 24 anys, es va desplomar a l’acabar la prova i va morir dos dies després a l’hospital on va ser traslladat.

Després d’aquest fet, fonts del Ministeri de Defensa han informat que s’ha ordenat als caps dels Exèrcits que facin aquesta ‘prova d’unitat’ que la revisin i, si cal, que «actualitzin continguts». Mentrestant, la prova, que consisteix en un recorregut a peu de 90 minuts, amb tot l’equipament i l’armament, ha quedat suspesa fins que finalitzi aquest procés.

Les associacions professionals de les Forces Armades han manifestat a les xarxes socials nombroses crítiques a aquestes proves físiques, que asseguren que ja han costat la vida de dos militars durant els últims dos anys, a més de «nombroses baixes mèdiques».

L’Associació Unificada de Militars (AUME) afirma que aquesta prova «de gran duresa» no està recollida per la llei, que només contempla una prova física individual anual, per la qual cosa demana que es revisi la seva necessitat i, en cas de fer-se, que es dugui a terme amb les mesures de seguretat necessàries.

Notícies relacionades

El militar era membre del regiment d’Infanteria Arapiles 62, una unitat de l’Exèrcit de Terra amb 377 anys d’història integrada a la Brigada Aragó. La unitat manté una profunda relació amb Catalunya i actualment els seus batallons estan desplegats a Barcelona i Sant Climent Sescebes (Girona), a l’Alt Empordà, i constitueix l’única unitat de la Força Terrestre ubicada a Catalunya.

L’Exèrcit de Terra ha transmès el seu condol als familiars i els amics del soldat, que per desig de la família serà enterrat en un poble de la província de Salamanca.