Iglesias no es refia del rebuig de Sánchez de la coalició amb el PP

El líder morat assegura que el cap de l'Executiu ja li va prometre altres coses que després no va complir

Demana al líder socialista que no es proclami guanyador de les eleccions abans que votin els ciutadans

7a2f77ff-093f-4b8d-b681-b01fcdbd623a-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Fa uns dies, Pablo Iglesias va desafiar  Pedro Sánchez rebutjar una coalició amb el PP després del 10-N i el president del Govern en funcions ha aprofitat el primer dia de campanya per respondre-li: «Nosaltres no farem cap coalició amb el PP. Cap. Aquest és el compromís del PSOE». Però al líder d' Unides Podem sembla que no li valen de gaire les promeses del seu homòleg socialista. 

«Encara que no me'n refio, agraeixo les declaracions», ha afirmat el candidat morat en un acte celebrat a Palma de Mallorca. «Fa molts dies que li dic a Pedro Sánchez que aclareixi si pacta una investidura amb el PP o si governa amb el PP i avui, per fi, ha contestat. No ha aclarit allò de la investidura però ha dit que no vol governar amb el PP. Jo en política em fio fins on em fio», ha dit Iglesias abans de recordar que Sánchez  no va complir les seves promeses de publicar la llista d'amnistiats fiscals, de derogar la reforma laboral, d'intervenir el mercat del lloguer... 

 

A la petició que el cap de l'Executiu expliqui si «tornarà a bloquejar la formació d'un govern si està liderat pel PSOE per cinquena vegada o no», Iglesias li ha advertit que «la gent encara no ha votat»: «Molt de compte amb proclamar-se guanyador de les eleccions». 

El pla contra Podem

Notícies relacionades

L'elecció de les Balears per al primer acte de campanya d'Iglesias té el seu significat. A més de ser un dels seus bastions electorals, el Govern de les illes és una coalició entre el PSOE, Podem i Més. Concretament, el dirigent morat Juan Pedro Yllanes n'ostenta la vicepresidència. Així, en la recerca per forçar un Consell de Ministres bicolor després dels comicis, Iglesias ha destacat el bon funcionament de l Executiu autonòmic

No obstant, ha tornat a posar a sobre de la taula el pla que hi ha per deixar Unides Podem fora del Govern estatal. «Aquest pla es va dotar d' instruments il·legals», ha sentenciat Iglesias amb referència a les conegudes com a 'clavegueres de l'Estat'. A continuació ha defensat que «el pla els ha fallat» i que defensaran els seus vots «amb dents i ungles perquè es transformin en polítiques que defensin la vida de la gent des del Govern».