CAMÍ DE LES URNES

Iceta, a ERC: «Si Sánchez no té principis, ¿per què volen que governi?»

El líder del PSC assenyala des de Mataró que ningú els pot donar lliçons de ser català, espanyol o constitucionalista

zentauroepp50322070 pedro sanchez iceta191009204805

zentauroepp50322070 pedro sanchez iceta191009204805 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta ha respost a ERC des de Mataró. «Si Pedro Sánchez no té principis, ¿per què volen que governi?», s’ha preguntat el líder del PSC, responent així a les paraules de Gabriel Rufián. El primer secretari socialista ha valorat la baralla a cop de bandera de seguidors de Vox al míting d’inici de campanya a Barcelona, entre acusacions de qui és més espanyol, afirmant que a ells mai els trobaran en una competició així.

«Lliçons de ser català, de ser espanyol, de ser constitucionalista no hi ha qui ens les pugui donar. Nosaltres quan arriben les campanyes electorals no traiem els bastons, ni les banderes per donar cops al cap a l’altra gent sinó que traiem els nostres arguments per intentar convèncer des d’un profund respecte a les altres posicions. Per això no ens trobaran en una competició així», ha afirmat.

Notícies relacionades

Iceta està assumint el pes de la campanya electoral del PSC mentre Meritxell Batetcontinua de baixa per problemes mèdics. Abans de fer un tomb per Mataró juntament amb l’alcalde socialista de la localitat, David Bote, ha carregat contra ERC, amb qui competeixen per la primera plaça a Catalunya. «Hi ha sectors de l’independentisme que creuen que per ampliar la base necessiten la pitjor Espanya possible, i nosaltres volem la millor», ha dit, i ha destacat que en aquestes eleccions el PSC i ERC són la «nit i el dia». Després que Rufián iniciés la campanya electoral sentenciant que Sánchez no té principis s’ha preguntat per què tant el candidat republicà com el seu partit volen que el secretari general del PSOE es mantingui a la Moncloa.

A preguntes dels periodistes ha volgut treure ferro a l’embolic sobrel’absència del federalisme en el programa del PSOE, ja que considera que aquesta polèmica és una mostra que la dreta s’ha quedat sense arguments «buscant petroli on no n’hi ha». Malgrat que totes les enquestes situïn el PSOE com a guanyador dels comicis, ha tornat a apel·lar a la mobilització i no caure en la trampa del PP de desmotivar l’esquerra.