MANTENIEN RELACIÓ EPISTOLAR

Santi Vila viatjarà a Bèlgica per «refer la seva amistat» amb Puigdemont

Després d'aixecar-li les mesures cautelars, l'exconseller ja ha recuperat el passaport i pot viatjar a l'estranger

GRAFCAT7188. BARCELONA, 31/10/2019.- El exconseller Santi Vila, condenado por el Tribunal Supremo a un año y ocho meses de inhabilitación por desobediencia, ha anunciado en declaraciones a Efe su intención de viajar próximamente a Bélgica para reencontrarse con el expresident Carles Puigdemont y, pese a sus discrepancias políticas, poder rehacer su amistad. EFE/Andreu Dalmau

GRAFCAT7188. BARCELONA, 31/10/2019.- El exconseller Santi Vila, condenado por el Tribunal Supremo a un año y ocho meses de inhabilitación por desobediencia, ha anunciado en declaraciones a Efe su intención de viajar próximamente a Bélgica para reencontrarse con el expresident Carles Puigdemont y, pese a sus discrepancias políticas, poder rehacer su amistad. EFE/Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’exconseller Santi Vila, condemnat pel Tribunal Suprem a un any i vuit mesos d’inhabilitació per desobediència, ha anunciat la seva intenció de viatjar pròximament a Bèlgica per retrobar-se amb l’expresident Carles Puigdemont i, malgrat les seves discrepàncies polítiques, poder «refer la seva amistat».

Així ho ha avançat després de saber que, aixecades les mesures cautelars que pesaven sobre ell, ja pot recuperar el seu passaport i viatjar a l’estranger.

Vila, que va ser conseller de Cultura i després d’Empresa i Coneixement en el Govern que va presidir Puigdemont, era un dels homes de confiança de l’expresident de la Generalitat, amb qui mantenia una relació de proximitat personal més estreta que la de qualsevol altre membre d’aquell executiu que va organitzar l’1-O.

Relació alterada després de la DUI

Aquesta amistat es va veure alterada posteriorment a la declaració unilateral d’independència en el Parlament, aprovada el 27 d’octubre del 2017, un dia després que Vila presentés la seva dimissió com a conseller per no avalar aquesta iniciativa.

Després que Puigdemont se n’anés a Bèlgica per esquivar el procés judicial a Espanya contra els líders del procés, la relació entre tots dos es va anar deteriorant.

Durant aquests últims dos anys, ha explicat Vila, ha mantingut «una relació molt discreta amb Puigdemont, bàsicament epistolar».

Però una vegada aixecades les restriccions per poder viatjar, Vila ha anunciat la seva voluntat de visitar l’expresident, que resideix a Waterloo des que va fugir a finals d’octubre del 2017.

«El primer que faré a partir d’ara –ha dit– és planificar, d’acord amb ell, una visita, per refer una amistat que havíem tingut sempre. Tinc molt interès a recuperar-la».

«Empatia amb el dolor» de l’expresident

La trobada amb Puigdemont espera que serveixi per «compartir una anàlisi del que està passant a Catalunya» i per mostrar «empatia amb el dolor» de l’expresident, ja que haver de viure a l’estranger i lluny de la seva família per no acabar a la presó és «una situació dramàtica».

Vila vol posar-se «a la seva disposició al terreny estrictament personal» i, si pot «ajudar-lo en alguna cosa», ho farà «amb molt de gust».

Notícies relacionades

«En el polític segur que no coincidirem, fem una anàlisi diferent del que convé a Catalunya i del que és Espanya», ha dit Vila, identificat al seu dia com una de les cares més moderades del PDeCAT i menys partidàries de la via unilateral.

«La nostra amistat va més enllà de la discrepància política», ha remarcat.