CAMÍ DE LES URNES

Asens afronta sense pressió la revàlida electoral dels comuns

La confluència de Colau es presenta com l'opció útil del catalanisme progressista

«Volem aixecar les banderes del federalisme i la plurinacionalitat que ha abandonat el PSOE»

zentauroepp50679137 pla mitj  del candidat d en com  podem al congr s  jaume ase191031212253

zentauroepp50679137 pla mitj del candidat d en com podem al congr s jaume ase191031212253 / Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jaume Asens afronta aquesta campanya electoral sense la pressió de l’anterior. En els comicis d’abril tenia el repte d’encapçalar per primera vegada la llista electorald’En Comú Podem, que havia guanyat a Catalunya les dues anteriors generals. I, a més, els comuns sabien que el resultat podia condicionar el de les municipals de maig, la prioritat de la confluència, conscients que calia mantenir l’alcaldia de Barcelona, la joia de la corona, tant sí com no. Ara, després de deixar-se cinc escons en les anteriors generals i assegurada la capital catalana, l’equipd’Ada Colau  salta al camp a treure el millor resultat, però sense estar obsessionat pel marcador i erigint-se en l’opció útil del catalanisme progressista.  

Els comuns i Asens afronten la repetició electoral sense tota aquesta tensió. Després del baptisme d’abril, el cap de llista ja té més rodatge. Les enquestes apunten que la confluència catalana podria mantenir i fins i tot millorar els set diputats que ara té al Congrés. Més País, tot i que pugui esgarrapar per l’estrebadad’Íñigo Errejón  alguns vots de comuns desencisats, no es percep a Catalunya com una gran amenaça.

Notícies relacionades

Aquest ambient relaxat s’ha pogut palpar en l’inici de campanya en la Nau Bostik, antic espai fabril recuperat en centre autogestionat de creació artística. Imbuït d’aquest esperit artístic, En Comú Podem ha plantejat l’arrencada electoral com una castanyada popular. Activitats per a nens i adults i castanyeres han amenitzat l’espera del centenar de persones que han assistit a l’acte de petit format.

«Volem aixecar les banderes del catalanisme progressista, del federalisme i la plurinacionalitat que ha abandonat el PSOE», ha asseverat Asens. El candidat, que ha demanat als socialistes que no donin l’esquena al llegat de Pasqual Maragall i Ernest Lluch, ha defensat l’aposta per encapçalar la llista del Senat: Rosa Lluch. La filla de l’exministre assassinat per ETA, la principal novetat en l’alineació dels comuns per al partit del 10-N, ha reivindicat la via del diàleg que defensava el seu pare. «He fet un pas endavant perquè crec que el diàleg no només és possible sinó estrictament necessari», ha sentenciat, després d’advertir que «cal acabar amb la violència als carrers».