Microsoft bloqueja la descàrrega de l''app' de Tsunami Democràtic

El reposador de programes Github assegura que l'ordre de la Guàrdia Civil acusava aquesta plataforma independentista d'impulsar atacs terroristes

zentauroepp50456693 barcelona 17 10 2019 disturbios despu s de una manifestaci n191030141224

zentauroepp50456693 barcelona 17 10 2019 disturbios despu s de una manifestaci n191030141224 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El reposador de programes de ‘software’ Github ha bloquejat l’‘app’ deTsunami Democràticdesprés de rebre un requeriment de la Guàrdia Civil. Segons un comunicat de la companyia, la Guàrdia Civil en la seva petició afirma que Tsunami Democràtic «ha sigut confirmat com una organització criminal que impulsa la comissió d’atacs terroristes». «L’objectiu principal de Tsunami Democràtic és coordinar aquests disturbis i accions terroristes utilitzant qualsevol mitjà possible», afegeix el text reproduït en el comunicat de Github.

Github, propietat de Microsoft, ha fet pública l’ordre, en què es recorda que està sota investigació de l’Audiència Nacional: «Com pot haver vist en els mitjans internacionals, Espanya s’enfronta actualment a una sèrie de disturbis violents que involucren greus desordres públics i el sabotatge d’infraestructures crítiques. L’Audiència Nacional està duent a terme una investigació en què el moviment Tsunami Democratic ha sigut confirmat com una organització criminal que impulsa la comissió d’atacs terroristes».

En un comunicat, Tsunami Democràtic ha denunciat «un nou pas repressiu de l’Estat equiparant la llibertat d’expressió i el dret de protesta a actes de terrorisme. Autoritarisme com a definició de la ‘democràcia’ a l’Estat espanyol». 

Notícies relacionades

Segons l’ACN, fonts del ministeri de l’Interior han confirmat que l’Audiència Nacional va demanar a la Guàrdia Civil que instés Microsoft a tancar l’accés de Tsunami a la plataforma Github. La petició es va enviar la setmana passada i es va executar dissabte.

En aquests moments, quan un usuari intenta descarregar-se l’‘app’ rep la següent resposta: «El reposador no està disponible a la teva localització». Github explica en el seu comunicat que l’ordre li va ser remesa pel Grup d’Intercepció de les Telecomunicacions de la Guàrdia Civil.