DRET D'AUTODETERMINACIÓ

El Govern esperarà que el Parlament aprovi la iniciativa per veure si actua en contra seu

L'Executiu esperarà el resultat de l'escrit de reconsideració que presentarà el PSC a la Cambra catalana

zentauroepp50442760 barcelona 16 10 2019 pol tica pleno al parlament donde el pr191020140650

zentauroepp50442760 barcelona 16 10 2019 pol tica pleno al parlament donde el pr191020140650 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern esperarà que el Parlament aprovi la iniciativa que han presentat els independentistes contra la sentència del procés independentistes per decidir si actua contra aquest text. 

JxCat, ERC i la CUP han pactat una proposta de resolució al Parlament que rebutja la sentència del procés i al·ludeix al dret a l’autodeterminació, un text amb què desafien el Tribunal Constitucional (TC), tot i que està redactat en uns termes que busquen evitar la seva impugnació.

Després de les advertències del TC sobre el risc penal d’incórrer en un delicte de desobediència si no s’acata la suspensió dels acords del Parlament sobre el dret a l’autodeterminació i la legitimitat de la desobediència civil, els partits independentistes han buscat una fórmula matisada per referir-se en el seu text a la qüestió de l’autodeterminació.

Notícies relacionades

Fonts del Govern central han assenyalat, davant aquesta nova iniciativa dels independentistes, que elPSCpresentarà unescrit de reconsideracióperquè el text conté «plantejaments contra els quals ja ha dictaminat el Tribunal Constitucional».

Decisions preses

L’Executiu central esperarà a veure què passa amb la reconsideració i si s’aprova o no la resolució, una cosa que en qualsevol cas, apunten les mateixes fonts, no passaria fins a la sessió del 12 o 13 de novembre. «El Govern actua quan hi hadecisions presespel ple, no quan hi ha anuncis, propostes o declaracions d’intencions», afegeixen des de la Moncloa.