PROTESTES A BARCELONA

Diversos milers de manifestants independentistes es concentren a Gràcia

L'anomenada Festa Esportiva i Desobedient vol commemorar les Olimpíades Populars del 1936, un esdeveniment que es va organitzar a Barcelona contra els Jocs Olímpics del Berlín nazi d'aquell any

zentauroepp50446899 17 10 2019 manifestaci n contra la sentencia en los jardinet191017201448

zentauroepp50446899 17 10 2019 manifestaci n contra la sentencia en los jardinet191017201448 / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos milers de manifestants independentistes s’han concentrat aquest dijous als Jardinets de Gràcia de Barcelona convocats pels CDR i han tallat el trànsit a la plaça de Cinc d’Oros, el passeig de Gràcia a l’altura de Provença i la Diagonal per Via Augusta –a la part superior– i Pau Claris –a la inferior–.

Abillats alguns amb estelades a l’esquena, els manifestants han començat a jugar amb pilotes de diverses mides i amb cordes per saltar, alhora que han desplegat xarxes de vòlei i, fins i tot, s’ha organitzat un petit concert amb guitarra, mentre continuava arribant més gent.

Propostes esportives

Els convocants han donat la consigna d’anar vestits en xandall i amb propostes esportives per organitzar una «festa esportiva i desobedient» amb què han volgut commemorar les Olimpíades Populars del 1936, un esdeveniment antifeixista que es va organitzar a Barcelona en oposició alsJocs Olímpics del Berlín nazi d’aquell any.

Notícies relacionades

«Avui no ens concentrem; avui ens expandim», han dit els CDR en la convocatòria, en la qual han cridat a ocupar tot l’espai possible.

D’altra banda, unes 300 persones s’han congregat a la plaça d’Artós, al barri de Sarrià, seguint una crida de grups d’extrema dreta. Aquests manifestants enarboren banderes d’Espanya i criden «A por ellos, oé» i «Yo soy español, español».