DESPRÉS DEL VEREDICTE

El sobiranisme prepara una manifestació el 26 d'octubre a Barcelona contra la sentència

L'objectiu és oferir una imatge d'«unitat» que conjuri a partits, entitats i sindicats

zentauroepp50397195 protesta sentencia191014132309

zentauroepp50397195 protesta sentencia191014132309 / ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sobiranisme ultima una manifestació per al dissabte 26 d’octubre a Barcelona amb l’objectiu d’oferir una imatge d’unió contra la dictada sentència del procés. Segons ha avançat l’ACN i ha confirmat EL PERIÓDICO, existeix un grup de treball que prepara aquesta mobilització amb l’ímpetu d’oferir una imatge «transversal» que aglutini sota la mateixa consigna partits, entitats, sindicats i representants de la societat civil.

Tots ells s’han conjurat aquest dilluns a la plaça de Sant Jaume en un acte organitzat per Òmnium Cultural i han llegit un manifest en què mostren el seu «desacord» amb la resolució i la qualifiquen d’«injusta». El text, secundat per CCOO, Intersindical-CSC, En Peu de Pau, UGT, SOS Racisme, UFEC, USOC, Stop Mare Mortum, Plataforma per la Llengua, entre d’altres, fa una crida a la mobilització i insta els partits a encarrilar el «diàleg» per posar «fi» a la judicialització. 

Notícies relacionades

Aquesta convocatòria permet allargar la reacció a la resolució que s’ha donat a conèixer aquest dilluns, amb penes de fins a 13 anys de presó per a la cúpula de l’1-O. Una resposta que ha començat avui amb diferents marxes espontànies a la capital catalana i amb una convocatòria a ocupar l’aeroport de el Prat orquestrada per Tsunami Democràtic.

L’ANC i Òmnium Cultural també han ofert les seves pròpies convocatòries amb cinc marxes «populars i massives» durant tres dies des de cinc punts diferents fins a confluir a Barcelona per col·lapsar la xarxa viària. Aquestes manifestacions se celebraran de dimecres a divendres, tot i que els impulsors no especificaran les dates fins que s’exposi la sentència. Les columnes sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona i recorreran uns 100 quilòmetres que es dividiran en cinc etapes a peu. Cada una té aproximadament uns 20 quilòmetres. Segons van explicar en un comunicat, el primer i el segon dia els manifestants recorreran dues fases (una al matí i una altra a la tarda), mentre que el tercer dia només n’abordaran una, ja que preveuen arribar a Barcelona al migdia. En aquesta mateixa data està convocada una vaga general.