Cimera de comandaments policials a Barcelona per coordinar el dispositiu postsentència

Mossos, Policia i Guàrdia Civil preveuen un escenari de mobilitzacions després de la resolució del Suprem

zentauroepp50289154 pla americ  d esquena de la delegada del govern espanyol a c191008142757

zentauroepp50289154 pla americ d esquena de la delegada del govern espanyol a c191008142757 / Elisenda Rosanas

2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Les cúpules dels Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, la Conselleria d’Interior i el Ministeri de l’Interior s’han reunit de nou aquest dimarts a Barcelona per coordinar-se davant de l’escenari de mobilitzacions que es preveu a Catalunya després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Segons fonts d’Interior, no és la primera reunió d’aquest tipus, i no serà l’última. Estava prevista des de la setmana passada, remarquen les mateixes fonts, per aprofitar que hi havia comandaments policials a Catalunya per la festa de la Policia.

L’objectiu d’aquestes trobades és la coordinació total entre els diferents actors, amb el lideratge dels Mossos, per establir mecanismes per fer front a possibles incidents en les manifestacions i protegir edificis i infraestructures considerats com a sensibles. Al comandament del dispositiu hi haurà el director general de la Policia, el director del Gabinet d’Estudis i Coordinació del ministeri, els Mossos, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Tots els actors estan preparats ja per si es coneix la sentència aquesta mateixa setmana, tot i que creuen més probable que es faci pública la següent. «Hi ha hagut, hi ha i hi haurà reunions de coordinació, però no és extraordinària. És una reunió en la normalitat absoluta de col·laboració entre cossos policials. Hi ha hagut reunions en dies passats, n’hi ha hagut avui una altra i n’hi haurà en els pròxims dies», relaten aquestes fonts.

A la comissaria de les Corts

La reunió d’aquest dimarts ha coincidit amb l’enviament per part de la Guàrdia Civil de més agents de reforç a Catalunya davant de la possibilitat que puguin produir-se disturbis després de la sentència de l’1-O. A la reunió, que s’ha celebrat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts, a Barcelona, ha assistit el comissari en cap de la policia catalana, Eduard Sallent, així com els responsables de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional a Catalunya, Pedro Garrido i José Antonio Togores, respectivament.

Notícies relacionades

També ha acudit a la trobada el director adjunt operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, que dilluns va viatjar a Barcelona amb motiu dels actes de celebració del Dia Nacional de la Policia. La planificació en què treballen els cossos policials inclou el reforç de la vigilància en edificis de titularitat estatal, com la seu de la Delegació del Govern, així com en infraestructures clau, com l’aeroport  o les estacions de tren, i altres punts susceptibles de ser blanc d’incidents, com el Parlament.

Ja des d’abans del segon aniversari de l’1-O, també els Mossos d’Esquadra han incrementat els seus operatius d’ordre públic –agrupats en l’anomenat ‘dispositiu Minerva’– al considerar que pot haver augmentat el risc d’incidents en les protestes independentistes, en una tardor que preveuen tensa per la sentència del Suprem.