MÍTING A VALÈNCIA

Sánchez demana a l'independentisme «que reconegui el seu fracàs» i el mal que ha causat

Apunta a Errejón: «Cada vegada que surt un partit nou queda ben clar que només el PSOE garanteix l'estabilitat»

«L'independentisme diu que Espanya és una dictadura ¡però si exhumarem el dictador!

sanchez pide al independentismo que reconozca su fracaso / periodico

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha començat a tombar el focus cap al projecte de Més País d’Íñigo Errejon en el seu míting preelectoral a València.

«Cada vegada que apareix un nou partit resulta més evident que l’únic que garanteix estabilitat és el PSOE», ha afirmat després d’assegurar que a les pròximes eleccions es defineix «si l’11-N volem tenir un Govern o volem estar bloquejats».

Sánchez no ha fet cap menció directa a Unides Podem i s’ha limitat a dir que «els laments pel que va poder ser i els retrets de la culpa els hi deixem a altres». «No mirem a l’esquerra ni a la dreta, mirem només endavant», ha demanat als simpatitzants.

El president de l’Executiu ha criticat que «alguns s’hagin esquinçat les vestidures» pel lema ‘Ara, Govern. Ara, Espanya’ que han triat per aquests comicis. «Però si portem l’E des de fa 140 anys», ha recordat. 

Fracàs de l’independentisme

Sánchez ha dedicat la primera part del seu discurs a Catalunya i ha recordat que «ahir es va increpar i se li va dir a una periodista que se n’anés de Catalunya i el que diem és que no se’n va ni ella ni ningú, que es quedi tothom en convivència i emparat per la Constitució».

«Se’ns ha acusat de ser falsament equidistants, per haver reivindicat des del primer minut de la crisi a Catalunya que hi ha d’haver llei i diàleg, per aquest ordre. Li diem al conjunt de la ciutadania catalana i espanyola que aquesta crisi la tornarem a superar», ha afirmat.

«L’independentisme ha de reconèixer el seu fracàs, ha naufragat la seva única taula de salvació, que és que els que estem convençuts de la unitat des de la diversitat ens separem. L’únic que li demano al PP i Ciutadans és que donin suport al Govern», ha apuntat.

Sánchez va dir que els independentistes «han fracassat, han enganyat els ciutadans i han causat molt dolor als ciutadans i als seus líders que estan sent jutjats i molt aviat sentenciats».

«Diu l’independentisme que Espanya és una dictadura però ¡si estem a punt d’exhumar el dictador i posarem fi al mausoleu Del Valle de los Caídos! No és acceptable que donin lliçons de drets humans i democràcia i no condemnin qualsevol indici de violència a Catalunya», ha reclamat. 

A més, Sánchez s’ha compromès davant Ximo Puig, president de la Comunitat Valenciana, «a resoldre el clam del finançament autonòmic» durant la pròxima legislatura tot i que no ha donat pistes de si prioritzaria la població o la despoblació i el territori per solucionar «el sudoku».  

Ábalos contra UP

El ministre de Foment i secretari d’Organització José Luis Ábalos sí que ha culpat Unides Podem del bloqueig i ha criticat que la seva estratègia fos esperar perquè els socialistes canviessin la seva actitud. «Amb nosaltres no s’ha de tenir paciència, a nosaltres se’ns ha de tenir respecte perquè no se’ns doblega el braç. Som socialistes per elecció», ha apuntat.

Ábalos ha repassat l’actitud de la resta de partits davant el 10-N. Ha dit que la campanya de Pablo Casado «és fer-se el mut», que Ciutadans pensa que «sempre ens quedarà Catalunya» i han proposat una moció de censura en plena campanya «sense parlar amb nosaltres i volent que els recolzem gratis».

«La ultradreta són directament la marca negra del PP, allà on puguin els afavoriran. Del pastís de la dreta volen la seva part. Si el PP els ho diu, tragaran sense queixar-se», ha apuntat.

D’Unides Podem ha dit que estan «encara en el despit» i que diuen «que volen que governi l’esquerra però fan que governi la dreta, perquè quatre vegades no és casualitat, és costum». Ábalos també ha parlat del Més País d’Íñigo Errejón i ha assegurat que «arriben per mirar de grimpar, per fer de mitjancers, no venen a ser una opció de govern, venen per mirar que ens avenim».

Notícies relacionades

Sánchez ha accedit a un petit però atapeït recinte, el ‘hall’ del Centre Cultural de la Petxina, aclamat per prop de vuit-cents assistents tot i que fora un grup petit ha protestat durant tot l’acte amb crits de ‘Volem l’horta viva’ per l’ampliació de la V-21, la porta nord de Valènciai per la recent demolició del Forn de la Barraca per dur-la a terme. 

De fet, diverses activistes van interrompre l’inici del discurs d’Ábalos, que es va felicitar perquè poguessin «exercir la seva llibertat» i van ser desallotjats entre les crítiques dels assistents i el recolzament dels seus companys que eren a l’exterior. Agents de la Policia van identificar després els concentrats.