Els CDR detinguts ja són a l'Audiència Nacional

Dos dels acusats de terrorisme han confessat davant de la Guàrdia Civil que van comprar material per preparar sabotatges

foto 3548539

foto 3548539

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els set membres delsCDR detinguts des de dilluns acusats de terrorisme es troben ja a l’Audiència Nacional, on el jutge que instrueix el cas, Manuel García-Castellón, els prendrà declaració al llarg d’aquest dijous. Ho seguim en directe.

El ministeri públic considera que els set detinguts formaven un «grup terrorista d’índole secessionista català» i que preparaven atemptar entre el segon aniversari de l’1-O i la sentència del Suprem. Almenys dos dels detinguts han admès davant de la Guàrdia Civil que van comprar material per preparar explosius amb l’objectiu de «fer soroll» de cara a l’1-O. Van fer la confessió després que els agents els mostressin vídeos i documents gràfics en què apareixen alguns d’ells fent proves amb les substàncies explosives. Els dos activistes que han confessat s’encarregaven, precisament, de la fabricació i combinació d’aquestes substàncies, segons informen fonts properes a la investigació.

Les mateixes fonts confirmen que, arran de la confessió, altres membres del grup d’activistes dels CDR radicalitzats han començat a renunciar «com un castell de cartes» a les coartades que esgrimien. No és el cas d’un dels encarregats de la «cuina» d’explosius, que es va saber gravat des dels primers moments de l’arrest, abans de sortir de Barcelona. Cap dels arrestats ha volgut fins ara assumir davant de la Guàrdia Civil el lideratge del grup.

Més d’un any de seguiment

En l’operació Judes que va posar en marxa dilluns la Guàrdia Civil per ordre del jutge se’ls va intervenir material per fabricar explosius casolans a més d’informació, i fins i tot plans, sobre edificis públics, entre els quals figura una casa caserna de la Guàrdia Civil. 

Notícies relacionades

L’operació, que es troba sota secret sumarial, és fruit d’una investigació de més d’un any durant el qual s’han practicat nombroses intervencions telefòniques, segons apunten fonts jurídiques. El jutge va decidir posar-la en marxa davant de la «certesa» que s’anaven a perpetrar accions terroristes entre l’aniversari de l’1-O i la sentència del procés, que està previst que es dicti entre el 10 i el 14 d’octubre.

La defensa dels detinguts –exercida per advocats de l’associació Alerta Solidària– ha denunciat que els detinguts han sigut víctimes d’un «muntatge amb intencionalitat política» i que l’acusació contra ells no té aliment, ja que es basa en «futuribles» i en la confiscació de substàncies de fàcil accés per a qualsevol.