ELS JUDICIS DEL PROCÉS

Concentracions davant de la Conselleria d'Economia dos anys després del 20-S

Torra remarca que les mobilitzacions que van portar Cuixart i Sànchez a la presó van marcar «un abans i un després»

20190920 453457 videoconcentracionco2019092012425308 1 31 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Gairebé un centenar de treballadors de la Conselleria d’Economia de la Generalitat s’han concentrat aquest divendres al migdia davant de la seu del departament per commemorar els dos anys de les mobilitzacions contra els registres de la Guàrdia Civil en aquestes dependències en el marc d’una investigació sobre la logística del’1-O. Unes mobilitzacions, les del 20 de setembre del 2017,que van portar Jordi CuixartiJordi Sàncheza la presó i que ha sigut objecte de judici al Tribunal Suprem.

Els treballadors han col·locat a la façana de la conselleria unes flors grogues i el missatge «Absolució», han cridat «Llibertat presos polítics» i han cantat ‘Els segadors’.

A la façana també s’ha desplegat una pancarta de l’Assemblea en defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) amb el lema «20-S seguim determinats, vencerem» i una altra del Tsunami Democràtic amb la frase «Tornarem als carrers».

Missatges de Torra i Aragonès

Sobre el segon aniversari del 20-S s’ha manifestat també el president Quim Torra, que ha destacat que aquestes mobilitzacions van marcar un «abans i un després» en el procés: «Avui fa 2 anys del #20S, una jornada de mobilitzacions contra l’atac a les institucions que va marcar un abans i un després. Un record molt especial per als Jordis, que fa més de 700 dies que estan a la presó injustament. Per ells, hem de seguir endavant», ha afirmat en un tuit.

Notícies relacionades

En una altra publicació a la mateixa xarxa social, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), que en aquell moment era secretari d’Economia, ha afirmat que fa dos anys els agents de la Guàrdia Civil entraven a la Conselleria «per perseguir la democràcia».

Des de Brussel·les, l’expresident Carles Puigdemont ha considerat que aquell dia «la maquinària repressora de l’Estat espanyol començava la fase de la confrontació amb la democràcia catalana», però que milers de persones van sortir a defensar-la. «Quan diem que ho tornarem a fer ens referim a això: a actuar cada vegada que ens toquin els drets i la dignitat. Com ho faria qualsevol altre poble del món. Ni som millors, ni som perfectes ni som infal·libles. Però només ens tenim a nosaltres per defensar-nos», ha afegit Puigdemont.