reunió

El Cercle reclama a Torra que es deixi de rupturismes

El 'lobby' d'opinió demana al president que adquireixi un to institucional davant de la sentència del procés

zentauroepp49939947 eco cercle190919213548

zentauroepp49939947 eco cercle190919213548

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Missatge clar i directe al president Quim Torra en ple context polític previ a la sentència del procés. La junta directiva del Cercle d’Economia, elegida el juliol passat, va explicar ahir al cap de l’Executiu català el seu punt de vista sobre el procés independentista i la seva aposta per una tercera via basada en el diàleg i el respecte de la legalitat.

El president d’aquest prestigiós ‘lobby’ d’opinió, Javier Faus, va sol·licitar a Torra que es deixi d’aventures rupturistes i unilateralismes i advoqui per un to institucional davant de la imminent sentència pel procés, segons fonts presents a la reunió.

El Cercle s’ha caracteritzat per defensar per tots els mitjans la via del diàleg i la concertació per resoldre el conflicte català. En el seu programa, el nou president, Javier Faus, que va rellevarJoan Josep Brugera, manté aquesta estratègia avalada pel conjunt de l’organització.

En un comunicat, el Cercle precisa que la reunió amb Torra es va produir ahir a la tarda al Palau de la Generalitat, i que Faus va reiterar que el Cercle aposta «per la redefinició del model territorial de l’Estat i per la creació d’un marc que afavoreixi el diàleg, la negociació i la transacció».

Poder econòmic

Faus va estar acompanyat en la reunió per altres membres de la junta directiva, entre els quals el vicepresident Jordi Gual (CaixaBank) i vocals com José Manuel González-Páramo (BBVA), Alfonso Rodés (Havas) i l’advocat Miguel Trias. Ja a la Reunió Cercle d’Economia a Sitges el maig passat, el llavors president de l’organisme, Joan Josep Brugera, va alertar davant de Torra que «la pèrdua de poder econòmic de Catalunya»la pèrdua de poder econòmic de Catalunya començava a notar-se i va demanar que donés prioritat a la gestió del dia a dia.

El Cercle és dels pocs organismes econòmics que juntament amb la patronal Foment del Treball rebutja taxativament i explícitament la via rupturista que defensen Torra i Junts per Catalunya; després de la victòria a la Cambra de Comerç de Barcelona de la candidatura independentista afavorida per l’Assemblea Nacional Catalana  (ANC) a la Cambra de Comerç de Barcelona i que va convertirJoan Candell en el seu president.

Faus, fundador i president de Meridia Capital i elegit president el juliol passat avalat pel mateix Brugera, no s’ha mogut ni un mil·límetre del pensament de l’organització. Un dels pilars del programa amb el qual va optar a la presidència del Cercle d’Economia consisteix a fugir dels maximalismes en el conflicte entre Catalunya i Espanya «que només cronifiquen el problema».

Notícies relacionades

La proposta és «consolidar canals de diàleg a través dels quals madurin propostes constructives, sempre emparades per la legalitat, que evitin noves situacions de confrontació institucional i permetin sortir reforçats d’una situació política que actualment és d’una paràlisi inquietant». Davant de tot, el diàleg, la negociació i la transacció.

Faus va aprofitar la trobada d’ahir per convidar Torra a la pròxima Reunió del Cercle, que es farà el maig de l’any que ve.