Sánchez es distancia d'ERC i avisa que aplicarà el 155 si es vulnera la Constitució

El candidat socialista i Rufián s'emboliquen en una tirallonga de retrets

Rufián: «La gent està fins als bemolls de nosaltres, de tots nosaltres»

155 sanchez / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les urnes estan convocades. El 10-N els ciutadans hauran de tornar a votar. Amb aquest escenari, Pedro Sánchez va iniciar la precampanya, aquest dimarts, confrontant-se amb Pablo Iglesias i l’ha continuat distanciant-sed’ERC. En l’últim ple de control al Govern d’una legislatura exprés, el president en funcions s’ha allunyat dels republicans catalans, per a qui va tenir bones paraules el mes de juliol, i ha advertit de la possible aplicació de l’article 155 si la Generalitat vulnera la Constitució. [Directe: última hora i totes les notícies]

«Si la Generalitat fa qualsevol intent de violentar l’Estatut o la Constitució s’aplicarà qualsevol article de la Constitució per defensar-la», ha sentenciat Sánchez, verbalitzant per primera vegada aquest avís, en resposta a la pregunta del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, sobre les propostes del Govern per a Catalunya. «A la campanya ens trobarem el Sánchez del 155», ha lamentat el diputat català enmig d’acusacions i retrets. 

A més, el cap de l’Executiu ha explicat que les seves idees per a Catalunya són les mateixes que per a la resta d’Espanya: «El meu projecte és el mateix que tinc per a Extremadura, Galícia, la Comunitat Valenciana..., per a tots i cada un dels territoris del nostre país». Així, ha defensat que el seu pla es basa a «lluitar contra la corrupció»i «abandonar la crispació». 

Atacs directes

Notícies relacionades

Qüestió catalana a banda, Sánchez i Rufián han utilitzat les seves intervencions per demostrar que la bona entesa que van poder aconseguir al juliol ja no està a sobre de la taula. «Són a la negociació el que Vox al feminisme», li ha etzibat Rufián retraient-li la seva incapacitat per formar Govern. En aquest sentit, ha assegurat que, malgrat no ser politòleg, creu que «la gent està fins als bemolls» dels actors polítics. 

La resposta del secretari general del PSOE també ha sigut contundent: «M’ha resultat cridaner que un partit que es diu d’esquerres defensi la independència d’un territori ric perquè diu que paga molts diners a la resta de territoris d’Espanya».