26 d’oct 2020

Anar al contingut

Declaracions des de Suïssa

Puigdemont defensa l'aixecament de les sancions a Rússia

«Rússia i la Unió Europea han d'enfortir les seves relacions», ha assegurat l'expresident en una entrevista a Sputnik, l'agència del Kremlin

El Periódico

Puigdemont defensa l'aixecament de les sancions a Rússia

Salvatore di Nolfi

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha defensat l’aixecament de les sancions a Rússia. «Rússia i la Unió Europea han d’enfortir les seves relacions. És absurd tenir més problemes amb la Rússia d’avui que amb la Unió Soviètica en el passat. Estic convençut que el futur té lloc a través del diàleg i la cooperació entre Orient i Occident i, per tant, millorar les relacions és d’interès per a les dues parts». Ho ha dit en una entrevista exclusiva a Sputnik mentre acudia al festival de cultura Endorfine a Lugano (Suïssa), i a la pregunta sobre la seva posició cap a Rússia si arribés a ocupar un lloc de poder a la Unió Europea.

En aquest mateix context ha incidit: «Han passat diversos anys des que es van aprovar les sancions i podem veure els resultats. És hora de canviar-los. Aquest podria ser el primer pas cap a una Europa amb més protagonisme en la recerca d’una solució a la crisi ucraïnesa.

El líder sobiranista també ha parlat sobre la independència de Catalunya, l’estat de la democràcia a Europa i el procés judicial que hi ha en contra seu.