Calvo concreta l'oferta de Sánchez

El PSOE, disposat que Podem tingui presència en òrgans com la CNMV i el CIS

Ábalos aclareix que els morats poden ocupar «altes responsabilitats» tot i que no tinguin el control

mdedios49183129 gr2182  madrid  23 07 2019   el candidato socialista a la pr190726165719

mdedios49183129 gr2182 madrid 23 07 2019 el candidato socialista a la pr190726165719 / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El  PSOE  estaria disposat al fet que  Unides Podem tingués  presència en òrgans  com ara la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) i el Consell de Seguretat Nuclear que el Partit Socialista «ja va oferir» a la formació morada.

Segons ha explicat la vicepresidenta del Govern en funcions,  Carmen Calvo , el PSOE estaria disposat a oferir llocs als òrgans on els socialistes "tenen una proporció molt important" en la conformació parlamentària d'aquests òrgans i on Unides Podem «potser no haurien de ser», un gest per part dels socialistes que "ja han fet abans".  «Ja ho hem fet, amb el Consell de Seguretat Nuclear que li vam oferir o amb el Consell d'Estat on no tenien quota per estar i també els ho vam oferir. Hem fet 10 mesos molt positius i em nego a pensar que això no ha funcionat perquè ja ho hem fet i estem disposats a obrir pas a les estructures on hi ha treballs molt interessants i determinants que influeixen sense haver d'estar en primera línia», ha explicat Calvo a la cadena SER. 

A més, Calvo ha recordat que en les negociacions anteriors amb Unides Podem no es va començar pel programa i que ara el PSOE vol "començar per allà", ja que en la política el més important és tenir un programa de mesures que en aquesta ocasió es presenta "obert, millorable i discutible", amb el qual la formació morada, segons ha considerat, va tenir una "reacció positiva".

El PSOE es reunirà  dijous, 5 de setembre , amb Unides Podem al Congrés a les 16.00 hores després que Calvo truqués per telèfon el secretari d'Acció de Govern de Podem i membre de l'equip negociador de la formació, Pablo Echenique, al qual li va dir que les dues formacions no poden "estar fora de la responsabilitat que cal assumir" de formar Govern perquè "la situació política d'Espanya no acabi el 23 de setembre i amb unes urnes" dos mesos després, el 10 novembre. 

Càrrecs, però no el control

Notícies relacionades

Per la seva banda, el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos , ha aclarit aquest dimecres que l'oferta feta a Unides Podem per ocupar "altes responsabilitats" en institucions de l'Estat no implica que en tinguin el "control", a més d'admetre que encara no han pensat quins podrien ser aquests càrrecs.

En una entrevista a Onda Cero, el també ministre de Foment en funcions ha celebrat que a Unides Podem hagin accedit a asseure's a negociar, una cosa que afronta de forma "positiva", tot i que ha admès que no sap si hi arribarà a haver una nova investidura i que depèn del desenvolupament de la negociació. La invitació no està plantejada perquè Unides Podem pugui tenir el "control" d'aquestes institucions, vinculades a l'Estat; "una cosa és la participació i una altra és el control", ha precisat Ábalos.