després del moviment del president en funcions

Podem insisteix en la coalició i qualifica les mesures de Sánchez de "programa electoral"

Vera sospita que el líder socialista ja ha decidit anar a les urnes

zentauroepp49036225 noelia vera podemos190712112819

zentauroepp49036225 noelia vera podemos190712112819 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu d’Unides Podem, Noelia Vera, ha insistit en la necessitat que es conformi un Govern de coalició entre la seva formació i el PSOE perquè hi hagi "garanties" de compliment del programa que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va presentar amb 370 mesures socials. "Hi ha coses que sonen bé del programa, altres que no compartim i altres que trobem a faltar i ens crida sobiranament l’atenció, com és el tema de vivenda, en què no es parla del fre als desnonaments. Són coses que ens ajuden a entendre per què és necessari un Govern de coalició, perquè hi hagi garanties de compliment," ha explicat Vera en una entrevista a RNE.

Vera ha assenyalat que l’oferta que fa ara el PSOE és "tornar al juny" quan el partit de Sánchez va oferir a Unides Podem un Govern de cooperació que consistia a donar suport a un programa "dissenyat pel PSOE" i que es va quedar "en l’aire" al demostrar-se que "existia una necessitat de compartir" el Govern.

A més, sospita que Sánchez ja ha decidit anar a eleccions i qualifica el paquet de propostes presentat aquest dimarts de "programa electoral". "És el programa de Podem decorat i presentat en un acte", segons la seva opinió.

Reunió dijous 

Vera ha indicat que el pròxim dijous, 5 de setembre, es reuniran els equips negociadors de les dues formacions per negociar de cara a la recta final de setembre i intentar formar un Govern de coalició, ja que per a Unides Podem, anar a unes noves eleccions seria "el pitjor dels escenaris".

Notícies relacionades

"És dir-li a la gent que va votar malament i que ha de tornar a votar. Al juliol el vam tocar amb la punta dels dits, teníem un Govern de coalició, però en 48 hores era molt difícil acabar les negociacions, per tant ara continuem negociant", ha assenyalat Vera per després recordar que UP es va abstenir en la investidura fallida de Sánchez "com a picada d’ullet" per continuar avançant els esmentats acords al setembre.

Segons ha explicat, ara és el moment de negociar "per a la segona oportunitat" de tenir un Govern d’Espanya, tot i que ha lamentat que Sánchez prefereixi "anar a eleccions". "Això l’hi preguntarem demà a l’equip, què prefereixen", ha finalitzat Vera.

Temes:

Podem