BLOQUEIG POLÍTIC

Iglesias: "Crec que Sánchez vol eleccions, espero que reflexioni"

El líder d'Unides Podem qüestiona la paraula del president i nega que hi hagi un problema de "feeling"

El cap morat sobre el programa de 300 mesures del PSOE: "Promeses, promeses, promeses"

undefined49611406 madrid 29 08 2019  pol tica   pleno extraordinario del congr190903091239

undefined49611406 madrid 29 08 2019 pol tica pleno extraordinario del congr190903091239 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Pablo Iglesias considera que Pedro Sánchez està buscant "excuses" per a una repetició electoral, l’acusa de voler "acaparar" tot el poder iqüestiona el valor de la seva paraula. És aquesta desconfiança, argüeix, la que el porta a continuar exigint una coalició, ja que, tot i que les 300 propostes que el president presenta aquest dimarts li "sonen bé", entén que aquest document se’l pot "emportar el vent" com va passar amb compromisos anteriors. “¿Quant val la paraula de Pedro Sánchez?”, s’ha preguntat el líder d’Unides Podem en una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’, aquest dimarts. Des d’aquest qüestionament de la credibilitat del cap de l’Executiu Iglesias construeix tota la narrativa per exigir que el seu partit entri en el Govern.

I no sembla disposat a entrar en l’estratègia negociadora del PSOE. Iglesias es compromet a analitzar amb detall el document que farà públic Sánchez al migdia, però ja adverteix que continuarà exigint la coalició per tenir garanties que s’executen aquestes polítiques. "Promeses, promeses, promeses, paraules boniques en campanya que després no es compleixen", ha dit qüestionant sense revelar quines expectatives té de les reunions entre els equips tècnics dels dos partits que es podrien fixar per a aquesta mateixa setmana. 

El líder podemista, molt sever contra Sánchez, ha insistit que la seva intuïció li diu que el cap de l’Executiu està determinat aforçar una repetició electoralper augmentar el nombre d’escons al Congrés. "Crec que Pedro Sánchez vol que hi hagi eleccions, espero que reflexioni", ha assenyalat.

Notícies relacionades

Iglesias argumenta que la situació d’ingovernabilitat que viu el país es deu al fet que Sánchez ha provatd’humiliar  Unides Podem (i per tant els seus electors) malgrat que el seu grup ha demostrat "la generositat negociadora" més gran de la història del parlamentarisme espanyol. "Crec que no poden pretendre que se’ns humiliï més, ja hem acceptat prou humiliacions", ha lamentat.

Malgrat qüestionar la credibilitat de Sánchez, el líder d’Unides Podem descarta que hi hagi un problema de sintonia entre tots dos que dificulti l’acord. “No hi ha un problema de 'feeling’ ni d’entesa”, ha opinat i, al seu judici, la seva relació ha sigut sempre "cordial" i de vegades fins i tot "afectuosa".