«Tornarem", lema de la Diada del Govern i el Parlament

L'acte central a la plaça de Sant Jaume es dedicarà en part als presos i exiliats

Budó apel·la a l'"acollida, perseverança i esperança" i demana l'absolució dels processats per l'1-O

zentauroepp49679294 meritxell budo josep costa190902183047

zentauroepp49679294 meritxell budo josep costa190902183047 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Amb el lema "Tornarem" ("Tornarem") la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, han presentat els actes institucionals que convoca el Govern i el Parlament amb motiu de la Diada del 2019, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat. Els actes tindran de nou com a eix principal "la reivindicació de la resistència col·lectiva i la llibertat de presos polítics i exiliats". És una Diada, ha afirmat Budó, en un context de repressió "de drets i llibertats". Acollida, perseverança i esperança han sigut els conceptes destacats per la consellera. "Seguim dempeus malgrat la derrota del 1714 perquè tenim esperança en la capacitat de resposta del poble català, en un mandat sense presos polítics ni exiliats", ha remarcat la portaveu del Govern, que ha tornat a demanar l’absolució dels presos.

Budó ha explicat que el lema "Tornarem" té a veure amb la voluntat de "tornar a defensar els nostres drets cívics i nacionals de forma cívica i pacífica i denunciar la repressió que patim".

Notícies relacionades

L’acte central, a la plaça de Sant Jaume, el dia 10, es dedicarà als exilis i migracions en general. Es retrà homenatge a la vaga de la Canadenca i el naixement del poeta Joan Brossa i es recordarà el 80è aniversari de l’exili republicà, amb textos de Teresa Pàmies. També s’incorporaran testimonis dels "presos polítics i exiliats polítics" i commemorarà el naixement de l’escriptor i polític Fèlix Cucurull.

En la vigília de la Diada, el Parlament entregarà la Medalla d’Or de la institució a Òscar Camps, responsable d’Open Arms i Carola Rackete, de Sea Watch 3. "És un reconeixement per a totes les entitats i persones que treballen per salvar la vida de persones humanes jugant-se la seva pròpia vida al Mediterrani”, ha explicat Costa.