Pedro Sánchez: «No cal que anem a eleccions, hi ha una tercera via»

El president afirma que si no hi ha acord d'investidura i es repeteixen els comicis, «els progressistes d'aquest país apostaran amb més contundència pel PSOE»

pedro-roca

pedro-roca / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, en plenes negociacions per sumar recolzaments a la seva investidura, ha remarcat que “no cal que anem a eleccions” ja que entre aquesta possibilitat i un Govern de coalició “hi ha una alternativa o tercera via”.

“La tercera via” és “un govern progressista amb un programa comú progressista, que pot cooperar perfectament amb diferents opcions al govern de coalició que planteja Unides Podem durant els pròxims quatre anys”, ha explicat en una entrevista que aquest diumenge publica ‘El País’.

Notícies relacionades

A l’entrevista, el líder del PSOE llança un missatge a Podem: “Si al final el 10 de novembre hem d’anar a eleccions, els progressistes d’aquest país apostaran amb més contundència pel PSOE”, ha assegurat. En aquest sentit, el president està convençut que els votants d’esquerres apostaran “per un programa progressista” i voldran “quatre anys d’estabilitat”.

Les declaracions de Sánchez es coneixen després que el líder de Unides Podem, Pablo Iglesias, s’hagi queixat en un tuit que el president del Govern en funcions no ha contactat amb el seu partit “en tot l’agost”. Iglesias creu que això significa que Sánchez o bé vol eleccions i no busca acords, o pretén negociar-ho tot en l’últim minut.