Sánchez ultima 300 mesures per negociar un acord d'investidura

El president en funcions presentarà dimarts que ve la proposta oberta de "programa comú progressista"

Els socialistes remarquen que el document assumeix plantejaments d'Unides Podem i de la societat civil

pedro

pedro / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ultima un document que inclou 300 mesures que haurien de ser la base per negociar un acord que faciliti la seva investidura i la formació d’un govern progressista a Espanya, segons han avançat fonts socialistes. Sánchez presentarà aquesta "proposta oberta de programa comú progressista" en un acte públic el dimarts 3 de setembre.

Fonts del PSOE han posat èmfasi en el fet que el nou document assumeix i fa pròpies la major part de les propostes realitzades per Unides Podem i per les organitzacions i experts de la societat civil amb qui Sánchez s’ha reunit en les últimes setmanes després de la investidura fallida.

Aquest nou document conté 300 propostes repartides en sis àrees: ocupació digna i pensions justes; feminisme, lluita contra la desigualtat social i qualitat democràtica; emergència climàtica i transició ecològica de l’economia; avenç científic, tecnològic i transició digital; Espanya oberta a Europa i al món; i cohesió territorial: Estat autonòmic i lluita contra la despoblació.

Les mesures del "programa comú progressista" es basen en els documents 'Espanya avança' que el PSOE va presentar el 18 de juliol, 'Propostes per reprendre el diàleg' d’ Unides Podemdel 20 d’agost i en les propostes i iniciatives plantejades per les organitzacions i experts (en total, més de 350) de la societat civil amb les quals Sánchez ha mantingut i mantindrà 24 reunions durant el mes d’agost.

Els socialistes remarquen que el document no està tancat, sinó que admet debat i podrà ser ampliat i millorat en les converses que es produeixin en els pròxims dies. Una d’aquestes reunions serà la que mantindran Sánchez i Pablo Iglesias la segona setmana de setembre.

Notícies relacionades