EL 23, DATA LÍMIT

Sánchez i Iglesias es reuniran la segona setmana de setembre, segons Ábalos

El ministre de Foment en funcions ha explicat que la tercera proposta del PSOE inclourà aportacions de la societat civil

El socialista a instat Iglesias a facilitar la investidura per "responsabilitat" i ha considerat que "no es pot jugar" a repetir les eleccions

zentauroepp47676933 abalos190408135420

zentauroepp47676933 abalos190408135420 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EFE

José Luis Ábalos, secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, ha assenyalat aquest dijous que la reunió entre el president en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, tindrà lloc la segona setmana de setembre, quan hi haurà trobades amb "partits de caràcter nacional". El límit per provar d’investir de nou Pedro Sánchez és el 23 de setembre.

300 mesures programàtiques

En una entrevista a la SER, Ábalos ha comentat que dimecres Sánchez viatjarà a Cantàbria i al País Basc, on previsiblement reprendrà els contactes amb el Partit Regionalista de Cantàbria (PRC) i el PNB de cara a la investidura, una vegada que aquesta setmana finalitzin les trobades amb la societat civil per ampliar el programa polític que els socialistes volen traslladar als partits. Ábalos ha explicat que les 300 mesures programàtiques que ultima el Govern seran "la tercera proposta del PSOE" i la tercera versió que dilluns passi per l’Executiva del partit, que inclourà les aportacions de la societat civil.

El secretari d’Organització ha instat Iglesias a facilitar la investidura per "responsabilitat" i perquè l’electorat d’esquerres "no vol entrar en fronteres partidistes" i sí que espera un acord perquè a Espanya hi hagi un govern progressista. "Aquí la clau la té el PP, Cs i Podem" ha assenyalat, referint-se així als partits per la seva "ordre de representació parlamentària".

"No es pot jugar a això"

Notícies relacionades

A la pregunta de si el PSOE prefereix anar a les eleccions, ha dit que no "es pot jugar a això" i ha assegurat que no hi ha cap informació que digui que als socialistes els podria anar millor. "L’única dada que tenim és la de les eleccions de maig", ha precisat.

Sobre possibles contactes aquest mes, el responsable socialista ha admès que hi ha hagut "algun tipus de comunicació no personal" entre Sánchez i Iglesias, "però no aquests últims dies".