TENSIÓ EN L'INDEPENDENTISME

Els CDR deixen escombraries i excrements davant seus del PDECat i ERC

"Merda de partits", el retret als partits per "renunciar" a fer efectiva la independència

eblvwyoxyaaijjw

eblvwyoxyaaijjw

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han deixat durant la matinada d'aquest dilluns restes d' escombraries i excrements davant de les seus del PDECat i ERC en diversos municipis catalans per criticar les "renúncies" dels partits per fer efectiva la independència de Catalunya"Merda de partits", han qualificat els CDR a les formacions independentistes que lideren Carles Puigdemont i  Oriol Junqueras.

En una publicació a Twitter, els CDR han acusat elGovern de Quim Torra de no estar treballant per a la independència i han recriminat la detenció durant la setmana passada de diversos activistes independentistes per part dels Mossos d'Esquadra per presumptes delictes com a pertinença a grup criminal: "No treballeu per fer efectiva la independència. Deteniu activistes. Pacteu amb el 155. Menyspreeu els vots del poble. El poble mana i el Govern obeeix. ¿Ho teniu clar?".

En municipis com Terrassa, Balaguer i Tarragona, els CDR han dipositat bosses d'escombraries i excrements a les portes de les seus del PDECat i ERC junt amb cartells i pancartes amb lemes com 'Prou renúncies 1-O', 'Merda de partits' i 'Aquesta terra no perdona traïdors', entre d'altres. I avisen: "Si ignoreu la voluntat de poble, si obvieu el que vam fer col·lectivament l'1-O, si criminalitzeu la protesta, si pacteu amb el 155, ni implementeu la República Catalana, ens tindreu alçades".

Desànim entre les bases

Notícies relacionades

Aquest atac dels CDR a les seus de formacions sobiranistes és una mostra més de les divisions existents en el si de l'independentisme. La falta de full de ruta i de lideratge  està fent escampar-se el desànim entre les bases. Els pessimistes temen una desmobilització en la pròxima Diada. D'altres reclamen a crits claredat de posicions. 

El temor de diversos actors polítics és que la base independentista acabi «passant per sobre» dels partits. O que s'elevi l'enfrontament intern fins als límits dels anys 80, quan l'MDT i Catalunya Lliure (tan radicals com minoritaris) es barallaven al Fossar de les Moreres durant la Diada. "La gent està molt cremada amb els partits", admetia l'exconseller Toni Comín. I en aquest context plouen les crítiques cap a l'acció de l' ANC i Òmnium. Simplificant, se'ls associa a JxCat i a ERC.