govern autonòmic

Lambán promet el càrrec com a president d'Aragó

Defensa un govern quadripartit unit per «el projecte comú» de la comunitat

lamban / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern d’AragóJavier Lambán, ha manifestat que la pròxima setmana es constituirà un Executiu de coalició entre quatre partits polítics “d’ideologies diverses, però agrupats entorn d’un ideal més suggeridor i suggestiu, una manera de pensar i construir Aragó com un projecte comú”.

Així ho ha assenyalat en el discurs que ha pronunciat després de prometre el seu càrrec, després de ser reelegit president de la comunitat dimecres passat, acte que s’ha celebrat al palau de l’Aljaferia, seu de les Corts d’Aragó, i en el qual han participat, entre altres autoritats, la vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, en representació del Govern d’Espanya.

Calvo, que també ha intervingut en l’acte, ha afirmat que el moment actual demana que “la confrontació doni pas a la cultura de la col·laboració”, que “la societat la viu amb naturalitat i la política només ha de ser el reflex de la realitat a què pertany” perquè “no hi ha cap altra manera d’assentar la convivència d’un país ric socialment, econòmicament i territorialment”.

Lambán, després d’admetre l’honor que suposa ser president d’una comunitat política amb 1.000 anys d’història, només equiparable al que poden sentir els qui han sigut alguna vegada alcaldes dels seus pobles, ha agraït el recolzament dels quatre partits que li han permès arribar fins aquí, i també d’IU.

Aposta per la governança

És reflex d’una aposta per una governança allunyada de “qualsevol temptació frontista”, en termes de centralitat davant dels important reptes que té davant seu Aragó, i també “grans oportunitats” per a les quals es necessiten “governances transversals, moderades i plenament instal·lades en la centralitat”.

Notícies relacionades

Una centralitat en què a ell no li costa instal·lar-se, ha agregat, anteposant, a l’hora d’establir prioritats, els interessos generals als de partit, com defensava el desaparegut Alfredo Pérez Rubalcaba.

Aquesta visió, ha agregat, ha obert un espai de col·laboració “amplíssima” entre les quatre forces per formar el govern dels pròxims quatre anys, que tindrà com a norma rectora l’Estatut d’Autonomia i les metes clares de fer un Aragó més social, verd, digital i plenament alineat amb la Constitució espanyola.

Temes:

Aragó