cas púnica

Ciutadans diu que la imputació d'Aguirre i Cifuentes no afectarà el pacte amb el PP a Madrid

Edmundo Bal assenyala que la investigació està en mans de la Justícia, que és qui ha de decidir

zentauroepp47395559 edmundo bal190317135705

zentauroepp47395559 edmundo bal190317135705 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, ha descartat que la sol·licitud de la Fiscalia Anticorrupció per investigar les expresidentes de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, per la seva suposada relació amb el finançament il·legal del PP, afecti el pacte que tenen amb el PP per al Govern de Madrid.

“Nosaltres recolzem i hem fet un pacte amb el PP la primera qüestió del qual és precisament la regeneració democràtica, les auditories i poder acabar amb els aforaments, i tinguem en compte que estem parlant de persones que no es presenten a les eleccions”, ha explicat en declaracions als mitjans a la seu de Ciutadans.

A més, el diputat ha recordat que “precisament” per qüestions així, el seu partit ha d’entrar als governs, per poder “fer auditories profundes, aixecar alfombres i descobrir què havia passat en l’època anterior”. “Ciutadans és un partit que sempre ha apostat per la neteja i la transparència en les institucions”, ha postil·lat.

Garantir la transparència

Notícies relacionades

Segons ha assenyalat Bal, si la formaciód’Albert Rivera forma part dels governs autonòmics és perquè no hi sigui el PSOE “amb els ERO” ni el PP “amb els seus casos de corrupció”, sinó un partit que és el “garant” de la transparència.

Tot i així, el diputat ha destacat que la investigació d’Aguirre i Cifuentes està en mans de la Justícia que serà qui decideixi “el que ha passat”, que Ciutadans, segons ha apuntat, respectarà “amb absoluta lleialtat”. En el cas que les expresidentes de Madrid acabin imputades, Bal ha indicat que el PP haurà “de portar la regeneració” dins del seu partit perquè sinó ho fa “tindrà un problema” amb la formació taronja ja que la lluita contra la corrupció “sempre ha sigut un dels eixos fonamentals” del partit.

Temes:

Ciutadans