DURANT LA DETENCIÓ DE PUIGDEMONT

Un any i mig de presó per a dos membres dels CDR per desordres públics

La sentència condemna tots dos activistes, que són parella, per desordres públics i n'absol, a més, un del delicte d'atemptat a l'autoritat

Els Mossos han detingut set persones més relacionades amb Arran, CDR i Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) pels mateixos delictes

zentauroepp47104591 barcelona 24 02 2019 cdr frente al mnac bertran190224215811

zentauroepp47104591 barcelona 24 02 2019 cdr frente al mnac bertran190224215811 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Agencias

L’Audiència de Barcelona ha condemnat una parella de manifestants a penes d’un any i un any i mig de presó, per participar en els incidents ocorreguts en les protestes de Barcelona per la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Alemanya.

La sentència condemna tots dos activistes, que són parella, per desordres públics i n’absol, a més, un del delicte d’atemptat a l’autoritat del qual l’acusava la Fiscalia, que en total li demanava sis anys de presó per llançar una ampolla contra la línia policial de la manifestació.

Per absoldre del delicte d’atemptat, la sala ha valorat que no hi ha proves que el llançament de l’ampolla de vidre per part de l’acusat cap al furgó policial tingués el final d’arribar al cap dels agents allà presents ja que no hi havia ningú en la seva trajectòria.

Concentració en protesta

Desenes de persones s’han concentrat a les portes de l’Audiència de Barcelona, on avui s’ha fet pública la sentència en recolzament de la parella de manifestants, que han assegurat que estan "contents i decebuts alhora" per la sentència, que no els condicionarà la vida, però tampoc és una absolució.

El judici va tenir lloc el 8 de juliol passat a la secció segona de l’Audiència de Barcelona, on la Fiscalia va acusar els dos condemnats de provocar incidents en la concentració que els CDR van convocar el 25 de març del 2018 a Barcelona, hores després que la policia alemanya detingués l’expresident Puigdemont per un delicte de rebel·lió pel seu paper en el procés unilateral d’independència.

En la concentració, l’home juntament amb altres manifestants va llançar una ampolla de vidre contra un cordó policial, que si bé no va impactar contra cap agent sí va que va arribar a una de les furgonetes de la policia.

A més, va col·locar enmig de la via un contenidor d’escombraries juntament amb la seva dona per entorpir l’accés dels vehicles antiavalots que es dirigien al lloc per dissoldre la concentració, segons la sentència. 

Set detinguts més

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres set persones més relacionades amb col·lectius de l’esquerra independentista com Arran, CDR i Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), i n’investiguen tres més.

Notícies relacionades

Segons ha informat la policia catalana, els arrestos són també per presumptes desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat, lesions i coaccions, entre altres delictes.

L’operació de Mossos continua oberta i la investigació policial fa referència a diversos actes ocorreguts entre el desembre del 2018 i el maig d’aquest any.