PRIMER PLE, DEMÀ

Les bases de Bildu aproven l'abstenció en la investidura de Chivite a Navarra

La candidata del PSN, María Chivite, té garantit el nomenament en segona votació

20190731 447738 bildue 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La militànciad’EH Bildu ha recolzat que els parlamentaris de la formació ‘abertzale’ s’abstinguin per possibilitar la investidura de la candidata del PSN, María Chivite, com a presidenta del Govern de Navarra.

En la consulta vinculant convocada per la formació ‘abertzale’, un 75% ha votat a favor de l’abstenció i un 25%, a favor que es voti en contra en la investidura. Han emès el seu vot 2.000 militants.

D’aquesta forma, María Chivite compta per a la seva investidura amb el recolzament de PSN, Geroa Bai, Podem i Esquerra-Ezkerra, i amb la necessària abstenció d’EH Bildu.

Notícies relacionades

El debat d’investidura començarà aquest dijous a les 12 hores amb la intervenció de la candidata socialista i continuarà a la tarda amb la intervenció dels grups. Està previst que a les 20.30 hores es produeixi la primera votació, en la qual és necessària la majoria absoluta, que Chivite no aconseguirà.

Per tant, haurà d’esperar a la segona votació, que es farà 24 hores després i en la qual és suficient la majoria simple per ser investida presidenta.

Temes:

EH Bildu Navarra