aquesta matinada

Uns individus trenquen la pancarta de recolzament als presos independentistes de l'Ajuntament de Lleida

Els responsables són tres homes residents al Barcelonès que ja han sigut identificats en més d'una desena d'accions similars a tot Catalunya

La Paeria, que denunciarà els fets, preveu reposar-la per una de nova els pròxims dies

pancarta lleida / periodico

1
Es llegeix en minuts

Uns individus han intentat arrencar aquesta matinada la pancarta de recolzament als presos independentistes que penja del balcó de la façana de l’avinguda de Blondel de l’Ajuntament de Lleida. Els autors de l’acció han trencat la pancarta tot i que no han aconseguit despenjar-la. La Guàrdia Urbana ha identificat tres homes quan intentaven arrencar la pancarta, passades les tres de la matinada. A la pancarta, que el govern municipal va penjar l’1 de juliol, es llegia el lema 'Llibertat presos polítics i exiliats - Free political prisoners and exiles’ i anava acompanyada per un llaç groc. La Paeria, que denunciarà els fets, preveu reposar els pròxims dies la pancarta per una de nova, segons han indicat fonts municipals.

Notícies relacionades

L’agent responsable de la custòdia del Palau de la Paeria ha observat dos homes que manipulaven una perxa i intentaven despenjar la pancarta mentre un tercer gravava l’acció amb un telèfon mòbil. L’agent els ha ordenat aturar l’acció, els ha tret la perxa i els ha retingut fins que han arribat al lloc dels fets el cap del servei amb dotacions policials.

Segons el cos policial, els autors han intentat evitar ser retinguts i s’han enfrontat als agents tot i que han acabat desistint i deposant la seva actitud "agressiva i desconsiderada" davant de l’arribada de més efectius de la Urbana. Finalment, les tres persones han accedit a entregar la seva documentació als agents. Segons ha informat la Paeria, els tres homes són residents al Barcelonès i ja han sigut identificats en més d’una desena d’accions similars a tot Catalunya. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que l’Ajuntament de Lleida denunciarà els fets, perquè "es depurin responsabilitats". D’altra banda, el llaç groc que es va col·locar a la façana de l’edifici consistorial que dona a la plaça de la Paeria no ha sigut objecte de l’acció i continua intacte.