després dels homenatges a PRESOS D'ETA

De Quinto critica la pena de 22 anys "en una còmoda presó" al segrestador d'Ortega Lara

El comentari del diputat de Ciutadans genera una intensa polseguera a Twitter

95993c58-4f3a-4777-bf23-2fa05aacf5ae-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

El diputat de Ciutadans Marcos de Quinto ha generat un gran soroll a les xarxes socials al comparar la pena de 22 anys "en una còmoda presó" que ha complert un delsetarres  que va segrestar Ortega Lara, ja en llibertat, amb els 532 dies "d’infern" que va patir tancat en un zulo el funcionari de presons. "No sé si 22 anys en una còmoda presó espanyola, amb tota la seguretat jurídica de la nostra democràcia, equival a 532 dies d’infern, de 'corredor de la mort’, esperant cada dia el tret al clatell, sense informació i sense companys de cel·la", denunciava el diputat de Ciutadans en un missatge a Twitter.

A continuació, un usuari de la xarxa social preguntava a Marcos de Quinto si això volia dir que proposava per als terroristes 30, 40 o fins a 50 anys de presó, cadena perpètua o fins i tot la pena de mort. "¿Què tal 532 dies en un zulo sense garanties de què pugui passar-te?", ha sigut la resposta del diputat, que ha generat una intensa polseguera a les xarxes.

El comentari de Marcos de Quinto es va produir hores després que un dels segrestadors de José Antonio Ortega Lara, Xabier Ugarte Villar, sortís de presó i fos rebut amb un homenatge a la localitat d’Oñati.

Notícies relacionades

Aquest diumenge, el Govern en funcions de Pedro Sánchez va anunciar que demanarà a la Fiscalia que investigui els homenatges "inadmissibles" que l’esquerra ‘abertzale’ ha retut a Guipúscoa aquest cap de setmana als etarres Xabier Ugarte Villar i José Javier Zabaleta ‘Baldo’ després de la seva sortida de la presó. El primer d’ells es va celebrar aquest dissabte a Hernani, on el dirigent d’ETA José Javier Zabaleta ‘Baldo’, va ser rebut per simpatitzants de l’esquerra ‘abertzale’ després de la seva sortida de la presó de Zuera (Saragossa), al finalitzar una condemna de 29 anys.

Aquest diumenge l’homenatjat ha sigut Xabier Ugarte Villar, un dels segrestadors de José Antonio Ortega Lara, a Oñati, on ha arribat procedent de la presó de Topas (Salamanca) després de complir 22 anys de presó.