L'ABRIL PASSAT

Arxivada la denúncia per la crema d'un ninot de Puigdemont a Coripe

La Fiscalia de Sevilla considera que el fets no constitueixen un delicte d'odi

L'alcalde de la localitat sevillana reitera les seves "disculpes" per aqui s'hagi sentit ofès

atenci-el-moment-de-l-execuci-del-molt-honorable-president-puigdemont-a-coripe-andalusia vid 21 185945 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fiscalia Provincial de Sevilla ha decidit arxivar les diligències obertes arran de la denúncia presentada per la Generalitat per la crema i l’afusellament d’un ninot que representava l’expresident Carles Puigdemont  crema i l’afusellament ninot Carles Puigdemonta Coripe (Sevilla) el passat 21 d’abril en el marc de la festivitat local de la 'Crema de Judes' al no veure-hi "indicis" de delicte.

Segons han informat fonts del Ministeri Públic, el fiscal de delictes d’odi de Sevilla ha decidit arxivar aquesta causa al considerar que els fets de la localitat de la Sierra Sur de Sevilla no constitueix un delicte d’odi ni una discriminació per motius ideològics.

Tradició festiva

Igualment, ressalta que la 'Crema de Judes' és una tradició de caràcter festiu on es cala foc a un ninot relacionat amb una personalitat a la qual se li atribueixen connotacions negatives i que el seu final no és "incitar" a la violència ni el "rebuig" de qualsevol ideologia.

Per la seva banda, l’alcalde de Coripe, Antonio Pérez (PSOE), s’ha mostrat "satisfet" per la decisió presa pel Ministeri Fiscal donat que "no és gens agradable" anar a declarar per aquests fets.

L’alcalde demana disculpes

Continuant en aquesta línia, Pérez ha ressaltat que la tradicional festivitat local de la 'Crema de Judes' es tracta d’una "paròdia" i que es fa en un ambient "lúdic" sense ànim d’entrar en "política", si bé ha demanat disculpes "pa tothom qui s’hagi pogut sentir ofès".

Notícies relacionades

"Pot ser que des de fora es vegi un vídeo i s’entengui que es pot estar fent algun tipus de burla, però des de dins es pot constatar que només és una paròdia i que aconsegueix un únic ànim festiu, tal com s’ha fet en els últims anys quan cremem titelles representant Felipe González, Iñaki Urdangarín o José María Aznar," Felipe González, Iñaki Urdangarín o José María Aznarha detallat.

Convé recordar que Antonio Pérez va ser investigat el 2018 per un presumpte delicte d’odi a compte de la incineració en aquesta mateixa festa local d’una nina que representava la imatged’Ana Julia Quezada, l’assassina confessa del nen Gabriel Cruz. Després de prestar declaració, la Fiscalia va decidir arxivar aquestes diligències.