Anar al contingut

SONDEIG DEL GESOP

Torra suspèn com a president

Només els simpatitzants de JxCat avalen la seva gestió al capdavant del Govern; els d'ERC, difereixen

Els independentistes es divideixen a l'hora de valorar les seves maniobres al capdavant de l'Executiu

Júlia Regué

Torra suspèn com a president

JOAN CORTADELLAS

El president de la Generalitat, Quim Torra, no passa l’examen dels catalans. Segons l’última enquesta del GESOP per a EL PERIÓDICO, el 57,6% considera que està “més aviat insatisfet” per la seva gestió al capdavant del Govern i només un 23,7% està conforme amb el seu lideratge.

Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)

Els simpatitzants de JxCat són els únics que recolzen de forma majoritària Torra (un 60,4%), però un altre 27,8% d’aquests no estan contents amb les seves decisions. El president no supera el test per als votants de la resta del tauler català. Entre els simpatitzants dels republicans hi ha divisió: un 47,1% no estan contents amb la seva gestió, davant un 39,5% que la secunda. En el cas de l'òrbita cupaire, els insatisfets arriben al 56,79% i els vistiplaus es limiten al 30,2%.

La xifra de descontents supera el 80% en els votants de partits no independentistes. Els que s’inclinen per Ciutadans són els que més es queixen (87,7%), només un 3,7% d’ells aprova Torra, seguits pels simpatitzants del PPC,​bossa en la qual el 84,5% manifesta el seu rebuig. L’electorat del PSC registra un 82,6% de desgrat i el dels comuns, un 80,6%. 

Entre els enquestats que expressen un “sentiment independentista” torna la disparitat: un 43,4% es considera “més aviat satisfet” amb les maniobres de Torra mentre que un 44,2% apunta insatisfacció. Un 70% dels no secessionistes el suspèn i només un 10,3% secunda les seves apostes al capdavant de l’Executiu català.