no ha concretat quina unitat l'ha firmat

Marlaska defensa l'informe de l'Orgull i torna a criticar Ciutadans per la seva relació amb Vox

El ministre de l'Interior insisteix que pactar amb l'extrema dreta té «conseqüències polítiques»

undefined47052119 madrid 21 02 2019 politica   comision de interior en la que 190221180458

undefined47052119 madrid 21 02 2019 politica comision de interior en la que 190221180458

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat aquest dijous l’informe policial sobre els incidents de la manifestació de l’Orgull de dissabte passat i ha repetit que Ciutadans (Cs) “s’ha de responsabilitzar de les conseqüències polítiques” que comporta pactar amb un partit d’extrema dreta com Vox.

En declaracions a la premsa després de presentar amb la vicepresidenta Carmen Calvo el Primer Pla d’Igualtat de la Guàrdia Civil, Marlaska ha defensat l’informe de la Direcció Superior de la Policia -“informes d’òrgans oficials”, tot i que no ha precisat quina unitat l’ha firmat- que ha sigut qüestionat per Ciutadans i alguns representants sindicals. També ha dit que ell sí que “condemna tota violència que pugui desenvolupar-se”.

“Qui hi pacti, que hi poden pactar perfectament en el seu exercici a decidir” ha comentat amb referència a Cs i Vox, “ha de responsabilitzar-se de les conseqüències polítiques”. Segons el ministre de l’Interior en funcions, les seves declaracions en la prèvia de la manifestació estatal de l’Orgull van ser “una crítica política, igual que critica l’exercici de tota violència”.

En aquest sentit, ha posat d’exemple el Pla d’Igualtat de la Guàrdia Civil per “convidar tothom a aprofundir en els drets i llibertats individuals”. Amb referència a Vox, el ministre ha retret que s’assoleixin pactes amb qui “d’una manera clara, evident i taxativa demana la limitació de drets fonamentals”, en referència al col·lectiu LGTBI i les dones víctimes de violència de gènere.

“Informes d’òrgans oficials corresponents” 

La premsa li ha preguntat si creu que s’ha aclarit totalment la polèmica sobre els incidents de l’Orgull amb l’informe ampliat d’un altre d’anterior qüestionat per la seva autenticitat i per incloure valoracions en les quals s’acusa Cs de “maniobrar per catalitzar l’acció mediàtica i publicitària”, negant que hi hagués agressions físiques. “Són informes dels òrgans oportuns, dels òrgans oficials corresponents, i és lògic que siguin remesos, en el cas que siguin requerits, a les autoritats competents que el reclamin” ha respost Marlaska.

Notícies relacionades

En aquest punt, ha sigut preguntat per la unitat policial concreta que va firmar aquests informes. “Torno a dir-ho: aquesta qüestió ha de ser contestada per la Direcció General de la Policia, però normalment el Centre de Coordinació que el portava era la Direcció Superior de la Policia de Madrid, l’encarregada dels efectius que van donar seguretat a la manifestació de dissabte passat”, ha contestat.

Marlaska ha acabat referint-se al Centre de Coordinació de la Policia Nacional que va visitar en la prèvia de la manifestació de l’Orgull del passat 6 de juliol. “Jo sí que vull aprofitar per agrair i reconèixer la feina de totes les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”, ha afirmat, i ha fet especial menció a “totes les unitats” de la Policia Nacional, de qui Ciutadans ha criticat l’actuació.