els populars s'uneixen a Ciutadans

El PP demana la dimissió de Grande-Marlaska si no rectifica les seves paraules sobre l'Orgull

Va afirmar que és il·lusori pensar que no té conseqüències "pactar amb qui intenta limitar els drets humans"

GRAF4933. LOGROÑO, 15/03/2019.- La vicesecretaria de Política Social del PP y alcaldesa de Logroño, Concepción ’Cuca’ Gamarra, durante la rueda de prensa que ha ofrecido junto al presidente del Gobierno y del PP de La Rioja, José Ignacio Ceniceros, este viernes para informar sobre la decisión de Casado de que Gamarra lidere la lista que su partido presentará en La Rioja al Congreso de los Diputados en las elecciones generales del próximo 28 de abril, renunciando a presentarse a la reelección como primera edil logroñesa. EFE/Abel Alonso

GRAF4933. LOGROÑO, 15/03/2019.- La vicesecretaria de Política Social del PP y alcaldesa de Logroño, Concepción ’Cuca’ Gamarra, durante la rueda de prensa que ha ofrecido junto al presidente del Gobierno y del PP de La Rioja, José Ignacio Ceniceros, este viernes para informar sobre la decisión de Casado de que Gamarra lidere la lista que su partido presentará en La Rioja al Congreso de los Diputados en las elecciones generales del próximo 28 de abril, renunciando a presentarse a la reelección como primera edil logroñesa. EFE/Abel Alonso / ABEL ALONSO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicesecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, ha assegurat aquest dilluns que espera que el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, comparegui per rectificar les seves paraules d’aquest cap de setmana sobre l’Orgull 2019 i "si no ho fa, que dimiteixi".

En una entrevista a TVE, Gamarra no ha volgut entrar a valorar si aquestes declaracions han pogut provocar les bronques que van rebre diversos dirigents de Ciutadans a la marxa de l’Orgull a Madrid, on van haver de ser escortats per la policia, però ha considerat que "no ajuden".

Grande-Marlaska va dir aquest dissabte que és il·lusori pensar que no té conseqüències "pactar amb qui d’una forma descarada, fins i tot obscena, intenta limitar els drets humans", amb referència al recolzament de Vox a la coalició del PP i Ciutadans a l’Ajuntament de Madrid i sobre el veto dels organitzadors de l’Orgull 2019 a aquestes formacions.

Demanen que Marlaska rectifiqui

Per a Gamarra aquest no és el missatge que ha de donar un ministre de l’Interior, que ha d’"estar a l’altura i ha de garantir la seguretat de tothom i cridar a la moderació, la calma, el respecte i la convivència" perquè la festa de l’Orgull ha de ser "de pluralitat i respecte, no d’exclusió."

Notícies relacionades

Per això creu que el ministre "s’ha equivocat, que no hauria d’haver entrat en aquest joc" i ha indicat que encara està a temps d’"esmenar" les seves declaracions i si no ho fa, hi haurà d’haver conseqüències, amb referència a la seva dimissió.

"Hem condemnat els fets que van patir companys de Ciutadans i les manifestacions del ministre; el que esperem és que comparegui i rectifiqui i si no ho fa, que dimiteixi", ha conclòs.