MANIFESTACIÓ A MADRID

Ciutadans culpa el PSOE i Podem de la seva expulsió de l'Orgull LGTBI

Arrimadas anomena «feixistes» als que van increpar el partit taronja pels seus pactes amb la ultradreta

Qualifica els fets de «dia de vergonya» i exigeix a Sánchez i Iglesias una condemna per «les agressions»

zentauroepp48968008 graf046  madrid  07 07 2019   la polic a nacional ha escolta190707100453

zentauroepp48968008 graf046 madrid 07 07 2019 la polic a nacional ha escolta190707100453 / A Marquez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu de Ciutadans en el Congrés, Inés Arrimadas, culpa el PSOE i Podem de l’“agressió” soferta dissabte a la manifestació de l’Orgull LGTBI a Madrid, per considerar que les dues formacions han estat alimentant “l’odi” contra els votants de Ciutadans.

Així ho va assegurar Arrimadas a última hora de la nit després que tots els representants del partit taronja presents haguessin d’abandonar la manifestació entre esbroncades i amb l’ajuda de la policia. Arrimadas va lamentar així que la reivindicació “s’hagi posat del costat dels que volen ser intolerants”, després de dir “feixistes” a les persones que durant la manifestació els havien llançat “ampolles, gels i vasos”. “Els feixistes que ens han intentat fer fora de l’Orgull no se sortiran amb la seva”, va afegir, al mateix temps que el grup de persones al voltant llançava crits de “llibertat” que impedien parlar a la dirigent de Ciutadans.

Crits contra Cs, ahir a la nit, a Madrid / A. MÁRQUEZ (eFE)

“És un dia de vergonya, d’infàmia; faig una apel·lació directa al PSOE i a Podem per haver alimentat aquest odi contra els votants de Ciutadans”, ha dit, argumentant que “feia setmanes que les dues formacions escalfaven, com van fer el 8M”. En aquesta ocasió, segons ella, les mateixes ministres els van intentar expulsar de la manifestació pelDia Internacional de la Dona. Per això, espera que tant el PSOE com Podem “condemnin sense matisos i sense justificacions el que s’ha vist avui”. Diversos diputats taronges van compartir a traves de Twitter la seva indignació amb la situació.

Notícies relacionades

Arrimadas va dir que durant el dia diversos càrrecs de Podem i de les seves confluències “han justificat la violència”. No obstant, va assenyalar que Ciutadans “no farà ni un pas enrere”, ja que defensa que el seu partit “va néixer en un espai en què era més necessari que mai”, en al·lusió a la situació a Catalunya. La portaveu de Ciutadans es va recolzar en els 4,2 milions de vots que van tenir les eleccions, entre els que diu que hi ha persones del col·lectiu LGTBI. “Volem saber com s’ha organitzat la manifestació, no permetrem que se’ns faci fora dels espais de llibertat. 

La Policia Nacional, després d’estar dues hores bloquejats a l’altura del Museu del Prado per assistents a la manifestació, va haver d’escortar els representants de Ciutadans perquè abandonar el lloc. Entre altres coses, els cridaven “això és el que passa per embolicar-vos amb els fatxes”. Els organitzadors de l’Orgull LGTBI 2019 no van permetre que el partit taronja desfilés aquest any amb la seva pròpia carrossa per les seves aliances amb Vox per formar govern en corporacions locals i municipals.