Casado ofereix a Sánchez donar "estabilitat a la legislatura"

El líder del PP es compromet a treballar en cinc pactes d'Estat que el PSOE els va oferir l'any passat

Demana al president en funcions que deixi de responsabilitzar altres partits de la seva investidura

undefined48805558 madrid 26 06 2019  politica el presidente del partido popula190626143634

undefined48805558 madrid 26 06 2019 politica el presidente del partido popula190626143634 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les tensions entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias i les dificultats que sembla que es presenten per aconseguir els números de cara a la investidura han portat el president del PP, Pablo Casadoa insistir en la seva oferta al líder del PSOE d’"estabilitat durant la legislatura". Una proposta que es podria concretar en acords puntuals entre populars i socialistes per tirar endavant pactes d’Estat durant els pròxims quatre anys.  

"He optat per fer una estratègia responsable i constructiva", ha explicat Casado, a l’entrada del fòrum Concordia Europe Amchamspain, assenyalant que, si bé no pot facilitar la investidura perquè es deu als seus votants, sí que podria donar els seus vots per assolir una majoria absoluta al Congrés que permetés impulsar pactes entre les dues formacions.

El líder popular ha assenyalat que està obert a parlar amb Sánchez sobre cinc pactes d’Estat que ja els va proposar el PSOE fa un any: infraestructures, justícia, defensa, violència de gènere i pensions. A aquests punts, Casado hi ha sumat la recerca de mesures perquè "es compleixi la llei a Catalunya" a través de l’aplicació del 155 o de les lleis complementàries. 

Retrets a Sánchez

Notícies relacionades

Malgrat la mà estesa a Sánchez, Casado ha demanat al president en funcions que deixi de "projectar la responsabilitat [de la investidura] a altres partits" i que no continuï "actuant com si tingués majoria absoluta". A més, ha criticat la possibilitat que "se sotmeti una altra vegada els espanyols a un altre procés electoral".

A més, li ha retret que, dos mesos després de les eleccions, encara es mantingui en un "debat tàctic i instrumental" sobre els recolzaments sense explicar "quin pla té per a Espanya en matèria econòmica, en matèria territorial...".