2 de juliol

Sánchez es reunirà amb Batet el pròxim dimarts per fixar la data d'investidura

La presidenta del Congrés espera que el Govern treballi a ple rendiment "al més ràpidament possible"

e7cf8522-4d2f-436e-b19f-85ec013a0b3c-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, es reunirà el pròxim dimarts 2 de juliol amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per fixar una data per a la investidura. "El candidat socialista es presentarà al debat perquè Espanya tingui un govern progressista, europeista i moderat. El nostre país necessita avançar i Sánchez vol liderar aquest projecte amb sentit d’Estat", expliquen fonts socialistes

Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, van mantenir aquest dimarts una trobada a la Moncloa per desbloquejar la investidura que va acabar en fracàs, després de la decisió d’aquest últim de mantenir la seva exigència d’entrar en un govern de coalició. Iglesias li va comunicar a Sánchez que en el cas de no aconseguir aquest objectiu no descarta votar en contra de la seva investidura, mentre que el president en funcions va repetir la seva oferta de "govern de cooperació" i va avisar el líder de Podem que està determinat a presentar-se al debat al juliol, tingui o no tingui lligats abans els recolzaments necessaris.

D’aquesta manera, es confirma el que va avançar EL PERIÓDICO, que va explicar que Sánchez fixaria la data després de conèixer la resposta d’Iglesias a la seva oferta de cedir càrrecs intermedis a Unides Podem.  

Batet, sobre la investidura

Notícies relacionades

Per la seva part, Batet considera que seria "bo" per a Espanya que Sánchez fos investit perquè el Govern pugui treballar a ple rendiment "al més ràpidament possible".  "Ell em transmetrà el que consideri i, en funció d’aquesta conversa, acabaré de decidir quan es convoca el ple", ha detallat.

batet / periodico

Quan li han preguntat sobre si creu que la investidura de Sánchez serà fallida, la presidenta de la Cambra baixa ha apuntat que això encara no se sap. "Sens dubte abans de la conversa amb el president jo no ho sé, i haurem de veure-ho", ha indicat.