ball de noms

Buch s'ofereix per liderar el nou espai convergent: «Poden comptar amb mi»

El conseller d'Interior se sent avalat per la seva experiència com a alcalde, a l'ACM i al Govern

zentauroepp47020929 buch190219134209

zentauroepp47020929 buch190219134209 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
ACN

El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha obert a poder liderar el nou espai convergent que resulti de l’ordenació de JxCat, PDECat i la Crida i ha assegurat que si el partit i els militants creuen que el seu és “el perfil bo”, hi estaria disposat. “Poden comptar amb mi”, ha afirmat Buch en una entrevista al programa ‘Via Lliure’ de RAC-1.

L’actual titular d’Interior, no obstant, ha assenyalat que els noms que es publiquen aquests dies en els mitjans de comunicació sobre les persones que podrien convertir-se en dirigents o líders de l’espai polític de Junts per Catalunya (JxCat), el PDeCAT i La Crida són com els fitxatges de pretemporada que publiquen la premsa esportiva.

“Això és –ha explicat– com quan es llegeixen diaris esportius abans de la temporada, no se sap quants fitxatges hi ha, no se sap quants equips”, i ha considerat que aquesta situació “forma part del que no deixa de ser la normalitat”.

Buch ha relacionat l’aparició del seu nom com a possible líder de l’espai postconvergent amb la seva trajectòria política: “Deu anys d’alcalde –Premià de Mar–, sis al capdavant de l’ACM (Associació Catalana de Municipis), aquest any a Interior, suposo que avalen o poden avalar que hi hagi algú que pensi que puc fer aquesta feina”, ha reconegut el conseller.

“Si el partit, si els militants, si els associats” –ha afegit– “creuen que és el perfil bo per tirar endavant aquesta situació o aquest moment que vivim, podem arribar a parlar”. No obstant, ha volgut puntualitzar que, per a ell, “el partit no deixa de ser un instrument per aconseguir la independència” i, encara més, ha assegurat que la independència de Catalunya “no deixa de ser  ‘una eina’, perquè el projecte definitiu és Catalunya i la seva gent”.

Notícies relacionades

“La nostra cultura, la nostra llengua, la nostra manera de ser, mentre tot això passi per aquí poden comptar amb mi”, ha afermat el titular d’Interior, abans d’acabar: “Ara estem en pretemporada, estem en un ball de noms que en un moment determinat poden ser efectius o no”.

La necessitat d’ordenar l’espai polític postconvergent va ser un dels assumptes que els expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas van abordar en una reunió a Waterloo (Bèlgica).