DESPRÉS DE LA SEVA INHABILITACIÓ

Mas no descarta tornar-se a presentar a unes eleccions a Catalunya

Assegura que mai s'ha tancat a la possibilitat, tot i que ara s'inclina per no fer-ho

mas-audio / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Artur Mas no ha descartat aquest divendres tornar a ser candidat en unes eleccions catalanes una vegada acabi la seva inhabilitació, el febrer del 2020, després d’assegurar que no s’ha tancat "mai amb un no rotund”.

“No m’he tancat mai amb un ‘no’ rotund, però en condicions mínimament normals el meu rol no és tornar-me a presentar a unes eleccions al Parlament. La balança està més inclinada pel ‘no’ que pel ‘sí’”, ha destacat en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press en la qual no s’ha mostrat partidari d’avançar els comicis. L’expresident català està actualment inhabilitat per exercir un càrrec públic per la sentència del cas de la consulta del 9-N, però la condemna s’acaba el febrer vinent.

Segons Mas, si li pregunten si té ganes de tornar a presentar-se, la resposta és no, però deixa clar que si li pregunten per si ara ho descarta, no pot ni ho vol fer: “En uns mesos podré. Es tracta de saber si voldré. I si vull, es tracta de saber si és possible. Si la resposta hagués de ser ara, seria que no”. “Si la pregunta és si en tinc ganes, la resposta és no. Si em pregunten si ho faré, no ho sé”, ha matisat l’expresident.

Refundar JxCat

Quant a JxCat, l’expresident ha assegurat que hi ha un diagnòstic i un objectiu compartit amb Carles Puigdemont: “Som una marca (JxCat) de la qual pengen diverses organitzacions, i el camí a recórrer és convertir-lo en un partit polític per si mateix”. Mas no ha considerat que sigui necessari que el PDECat desaparegui en aquesta refundació, sinó que pot exercir, juntament amb la Crida Nacional per la República, com a agent “progenitor” de JxCat com a partit.

Notícies relacionades

Quant al futur de la legislatura, ha indicat que un avançament electoral a Catalunya quan hi hagi una probable sentència condemnatòria del cas del procés és “el recurs més fàcil, però de vegades el més fàcil no és el més recomanable”.

En aquest sentit, ha indicat que amb unes eleccions existeix el risc de “perdre la majoria” sobiranista al Parlament, per “fràgil que pugui ser en aquest moment”. Quan se li ha preguntat sobre els ritmes del procés independentista, Artur Mas ha assegurat que ell hagués “corregut menys” si hagués tingut el “comandament necessari”.