objectiu: evitar noves eleciones

Rajoy demana un esforç i afirma que un pacte PSOE-Cs donaria una "majoria sòlida"

L'expresident adverteix que no seria una "bona decisió" que Sánchez es recolzés en els independentistes

zentauroepp37067994 rajoy180930120830

zentauroepp37067994 rajoy180930120830 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’expresident del Govern Mariano Rajoy ha assegurat aquest dijous que "no seria bo" que a Espanya es repetissin eleccions generals i, per això, ha demanat un "esforç perquè es tanqui aviat" un Govern estable i amb recolzament de 176 diputats. Segons ha afegit, un acord PSOE-Cs donaria una "majoria sòlida".

Així ho ha plantejat al Fòrum ‘Premium’ de l’Atlàntic, on ha destacat que li correspon a Pedro Sánchez "prendre la iniciativa" com a guanyador de les eleccions, recordant que el 2015 va proposar, per exemple, la creació d’una gran coalició PP-PSOE que no va prosperar.

Dit això, ha assenyalat que "sigui quina sigui la fórmula", s’ha de conformar un Executiu "el més moderat i centrat possible" i basat en la "prudència i la disciplina fiscal", controlant el dèficit públic, baixant el deute i sense apujar impostos.

Sense els independentistes

Notícies relacionades

Rajoy ha comentat que "hi ha opcions", deixant clar que a Sánchez, amb Podem, no li arriba i no seria una "bona decisió" recolzar-se en els partits independentistes; per això creu que el millor és tancar un acord per a quatre anys amb aportacions de tots i on s’expliquin als ciutadans els temes que no es podran emprendre fruit de les negociacions.

"Encara hi som a temps", ha dit Rajoy, que ha advertit que "una cosa és superar la investidura i una altra poder governar". En aquesta línia, ha manifestat que "l’ideal" és tancar una investidura amb 176 diputats i un programa de govern que "doni tranquil·litat i pugui governar" amb un acord entre el PSOE i Ciutadans, però ha admès que sembla "poc probable".