El jutge De la Mata demana a l'Agència Tributària que investigui si Oleguer Pujol va treure 3,9 milions d'euros d'Espanya

El fill menor de la família Pujol Ferrusola hauria traslladat a Holanda aquests diners sense complir amb les arques públiques

Oleguer Pujol, durant la seva declaració davant la ’comissió Pujol’ del Parlament.

Oleguer Pujol, durant la seva declaració davant la ’comissió Pujol’ del Parlament. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Servimedia

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha demanat a l’Agència Tributària que investigui si Oleguer Pujol Ferrusola, fill de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, va treure de forma il·legal d’Espanya un total de 3,9 milions d’euros, que serien els beneficis d’operacions de compra i venda de sis locals comercials i 12 viviendes.

Els pèrits d’Hisenda han de dilucidar si el fill menor de la família Pujol va traslladar a Holanda aquests fons sense complir amb les arques públiques a Espanya. L’investigat i el seu grup de socis podrien haver dissenyat una estructura per fer creure l’Agència Tributària que els fons procedien dels Països Baixos.

Notícies relacionades

Segons la investigació, aquests fons no van sortir mai de territori nacional tot i que es va tractar de simular la seva arribada des d’Holanda a través de "préstecs participatius concedits per l’entitat holandesa BMD Tussaintkade 48 Den Haag BV".